Нарив лопнув і гній пішов. Що нам показав Панама-гейт про світ клептократів

ПАНАМА- гейт-говорить про вихід на поверхню феномена 21 століття - світової клептократії, формування якої стало підсумком завершення Холодної війни і глобалізації.

Нарив лопнув. Тепер важливо зрозуміти, з чим ми маємо справу.

ПАНАМА- гейт-говорить про вихід на поверхню феномена 21 століття - світової клептократії, формування якої стало підсумком завершення Холодної війни і глобалізації. Це Клуб Супер багатих, в який входять представники різних професій і націй-від Сі Цзіньпіна до ісландського прем'єра, від Путіна до батька Камерона, від Месхі до Джекі Чана.

Поява Клубу клептократії стала можливою в результаті відмови Заходу від своїх принципів і підміни їх "прагматичним релятивізмом". Коротше, життям "по понятіям" - але тільки для дуже багатих! Включення в Клуб авторитарних еліт стало потужним насосом його збагачення за рахунок висмоктування ресурсів жебрацьких націй (щорічний приплив до податкового "раю" зі слаборозвинених країн досягає 1 трильйона доларів). Гарантами нового симбіозу і його символами стали представники Заходу. До речі, серед них Шредер і Блер, які полегшили вступ до Клубу Російської та казахської еліт.

Заходу доведеться пройти через своє самоочищення

Іронія в тому, що цитадель ліберальної демократіі - Великобританія, як "господар" Британських Віргінських островів (саме там Mossack Fonseca зареєструвала більше половини зі своїх 200 000 "сміттєвих" кампаній), зробила свій внесок у дискредитацію своїх принципів.

Нарив лопнув і гній пішов. Це лише початок. Опір Клубу клептократії буде запеклим. І не всі готові зістрибнути з човна, як ісландський прем'єр. Але процес пішов і його вже не зупинити. Заходу доведеться пройти через своє самоочищення. І ця неминучість не залишає шансів для схем "Родулгіна". Але скільки ще гною повинно вийти і скільки ще боротьби попереду ...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі