До "Кривавого Пастора" по Криму питань нема

Лише Олександр Турчинов виконував вимоги українського законодавства. Чому його не підтримали — питання до кожного учасника того засідання

Усі учасники засідання РНБО 2014-го здійснили посадовий злочин

Скільки б не повторювали аж до дірок затерту цитату Черчіля, серед півсотні учасників засідання Ради нацбезпеки в лютому 2014-го лише Олександр Турчинов розумів - "обираючи ганьбу замість війни, отримаєш і ганьбу, і війну". Завдяки "мудрим" рішенням цих 50 осіб маємо війну, ганьбу й здану без бою територію.

Виходить - лише Олександр Турчинов виконував вимоги українського законодавства. Питань по Криму до "Кривавого Пастора" більше не буде. Чому його не підтримали — питання до кожного учасника того засідання. Адже це рішення мало значні політико-правові, військові, безпекові наслідки для України.

Найгірше, що документ РНБОУ витягли на поверхню не для вивчення помилок. А для дріб'язкових політичних цілей

Це підстава для кримінальної справи. Мотиви тих політиків, які не голосували за воєнний стан, має розслідувати і встановлювати суд. Для народу достатньо факту - українські політики виявились не здатними виконувати українські закони. Свідомо чи несвідомо. Є підстава для прийняття жорстких заходів щодо люстрації. Їх треба позбавити права обиратися, бути обраними або призначеними в органи державної влади. Ігнорування законодавства України — це серйозний проступок. Хоча й не кримінальний злочин.

Найгірше в цій ситуації, що документ РНБОУ витягли на поверхню не для вивчення помилок, "розбору польотів" чи висновків. А для дріб'язкових політичних цілей. Позаяк ми знали ціну нашим політикам і до цього. Тому не варто "вішати всіх собак" на Юлію Тимошенко. Це викликає лише огиду на політиків, які так роблять. Хоча Тимошенко взагалі не повинна була бути на цьому засіданні. Учасники Ради не мали приймати до відома інформацію сторонньої особи. Мали б проігнорувати її.

Тимошенко можна звинуватити, що виявилась не відповідною історичній місії. А ті, хто офіційно перебували на засіданні, здійснили саме посадовий злочин. Це стосується, перш за все, силовиків — Арсена Авакова, Валентина Наливайченка.

Смішними здаються фрази, що Захід не підтримав би рішення України щодо введення воєнного стану. Думку західних партнерів, звісно, треба враховувати. Але вона не може бути визначальною, коли постає необхідність захищати свою Батьківщину. Навіть думки такого серйозного союзника як США не мають значення, коли йдеться про виконання волі свого народу.

Богдан Яременко, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі