"Самопоміч" тупо продала мерство в Кривому Розі

Вілкул має дякувати Садовому

На вихідні у Кривому Розі запланували нове віче. Знову вимагатимуть перерахувати голоси за вибори мера міста. Проблема там дійсно колосальна. Є всі підстави підозрювати, що були фальсифікації. Вибори від року до року проводяться за більш-менш однаковими статистичними моделями. Розуміємо, як можуть коригуватися зміни на дільницях.

Прості громадяни показали, що не хочуть, аби представник проросійськи налаштованого "Опозиційного блоку" Вілкул керував їхнім містом. Для цього має бути відповідний інструментарій, аби влада могла зреагувати на фальсифікації. Загалом в цій ситуації виникають здивування і нехороші підозри. Бачили в першому турі колосальний розрив між Вілкулом і представником "Самопомочі" Милобогом. Останній відставав в рази. Тому "Самопоміч" навіть думки не мала, що їхній кандидат відпрацює. Тому махнули на це рукою, нормально не відслідковували процес голосування. Є підозри, що по конкретному окрузі, де Вілкул мав шанси вплинути на результати, була домовленість з партією Садового. Чомусь там не виявилося спостерігачів від "Самопомочі". Там тупо продали свої місця в комісії. Чомусь же їхні представники підписали всі протоколи. Згадали про результати виборів тільки після того, як почули дані екзит полів чи попереднього підрахунку голосів. Тоді раптом "згадали", що вибори треба контролювати.

Чому "Самопоміч " в день виборів до підрахунку голосів не заявила про фальсифікації? Про порушення, не ловила підвозу людей, фактів вкидання бюлетенів? Є вимога про перерахунок голосів. Вона правильна. Але для цього треба мати юридичні підстави - факти порушень мають подаватися до 20.00 в неділю. До кінця голосування. Якщо ж все зафіксовано, а комісія не хоче перераховувати голоси, тоді мають включатися суди. Зафіксували вкидання? Ні. Є інформація, що на деяких округах була аномальна явка. Як в цій ситуації щось вимагати від суду?

Правильно, що люди виходять на вулиці. Але є велике провалля між тими, хто стоять на сцені і тими, хто біля неї. Згадаймо 2004 рік. Люди внизу дійсно хотіли змін. А зверху стояла банда "любих друзів", яка хотіла грабувати державу. Тут та сама ситуація. Тому до влади зараз апелюють ті люди, які стоять на сцені. Верещать Соболєв, Семенченко з "Самопомочі". Що влада зобов'язана щось зробити. Добилися, що президент пообіцяв взяти ситуацію під особливу увагу і шукатиме якісь механізми. А їх не існує. Хіба натисне на суди, а ті його злякаються. Може стукнути кулаком по столу. Тому ситуація дурна.

Якщо й буде перерахунок голосів, то це мало що дасть. На місці треба було зразу відстежувати. "Самопоміч" закрила очі на порушення незадурно. Тупо продала мерство, не вірячи в свою перемогу. Хоча зараз мусять заявляти про перерахунок. Але там вже нема чого добиватися. Документи зачистили. Все замнуть. Вілкул має дякувати Садовому та керівництву "Самопомочі".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі