Завдяки електронним торгам Укрпошта запобігає корупції

З метою запобігання проявам корупції в Укрпошті, на держпідприємстві запроваджується система електронних закупівель.
Електронні торги сприятимуть спрощенню взаємодії з великою кількістю постачальників, створенню жорсткої конкуренції та максимальній прозорості процедур закупівель. Як результат – зменшення вартості закупівель та економія коштів для підприємства.
Крім того, електронна система дозволить посилити контроль громадськості за державними закупівлями, що в свою чергу є однією з основних цілей Укрпошти.
З метою впровадження системи електронних торгів в Укрпошті нещодавно відбулася презентація електронного торговельного майданчика "Торгові системи". Поштовики побачили, як за допомогою електронного простору можна автоматизувати процес закупівлі і здійснювати контроль на всіх етапах їх проходження, а також автоматично визначати найкращий варіант за підсумками проведеної процедури. Також була досягнута домовленість про здійснення електронних торгів в тестовому режимі та щодо навчання персоналу Укрпошти, який відповідає за здійснення процедур закупівель.
Сьогодні система електронних торгів може застосовуватись лише для проведення процедур закупівель товарів, робіт і послуг, які не підпадають під дію Закону України "Про здійснення державних закупівель". Після прийняття відповідних нормативно-правових актів в країні система електронних торгів зможе застосовуватись для всіх закупівель без винятку.
Електронна система торгів набула широкого розповсюдження у світі. У США, наприклад, така система функціонує з 1998 року. Завдяки впровадженню електронних закупівель у США адміністративні витрати на закупівлі були скорочені від 400 $ до 4 $ у разі закупівлі продукції на суму близько 1000 $. У Мексиці система електронних державних закупівель дозволяє економити до 20% передбачених на закупівлі коштів. У Великобританії, Швеції, Голландії, Фінляндії подібні системи запроваджені декілька років тому.
Таким чином, впровадження в Укрпошті системи електронних закупівель товарів, робіт і послуг є важливим кроком на шляху наближення до рівня європейських країн.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі