Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
24.04.2015
1

Три ключових проблеми України: Ахметов, Коломойський і Фірташ

Вочевидь для України на шляху деолігархізації було і є три ключових проблеми: Ахметов, Коломойський і Фірташ. Всі три виявили себе своїм відверто антиукраїнськими діями в той чи інший момент.

Коломойський, як найбільш впливова і, в той же час, фігура, що найбільше робила для боротьби із агресором, свого часу найбільш гостро виявив себе у конфлікті із владою. Але це протистояння тривало не довго і гостра стадія, ймовірніше за все, перетворилася у тіньове протистояння.

Фірташ, фінансуючи певні політичні сили, виявляє себе постійно. Боротьба із ним триває і багато що вирішиться у найближчі дні.

Враховуючи те, що крім протистояння і влади має місце ще й протистояння Коломойського і Фірташа, то для політиків, які м'яко кажучи симпатизували Коломойському, перемога над Фірташем може бути своєрідним реваншем, своєрідною ложкою меду.

Зараз же в загостреній стадії контратака Ахметова. Він завжди грав не публічно, на всі сторони. Те, що нарешті вдалося піймати його за руку як де стабілізатора ситуації на Донбасі – позитив. Зрештою, більшої шкоди, для Донбасу, ніж вже зробив Ахметов він зробити не зможе.

Приємно, що наша влада, яка не має занадто багато повноважень і сили, вміло використовує конфлікти між самими олігархами для їх знищення.

…після блокування надвпливу згаданих трьох монстрів боротьба не припиниться. Роботи не початий край і для повного відокремлення влади від бізнесу і знищення корупції треба вказати місце ще багатьом олігархам, піволігархам, чвертьолігархам тощо.

Дай нам Бог, все вийде!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі