Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
30.03.2015

Про фейсбук-міністра і реальні справи

Є такий старий анекдот: "Свиня, побачивши у дворі мангал, кинулася ловити мишей та гарчати на перехожих".

Коли "Свобода" підняла тему корупції Арсеній Яценюка, оприлюднила громадськості результати перевірки Держфінінспекції, згідно якої Яценюк підозрюється у зловживаннях на суму 7.5 млрд грн., коли партія проводила публічну акцію біля Кабміну з цього питання - Яценюк не міг не відреагувати, тому доручив Арсену Авакову знайти "корупцію" в діях свободівських міністрів.
І тут почалося полювання на відьм. Про цю "корупцію" Аваков відрапортував на засіданні Кабміну, сказавши, що має питання як до Андрія Мохника, так і до Ігоря Швайки. І незважаючи на те, що обидва вже більше року не мають депутатської недоторканності, ані МВС, ані Генпрокуратура не викликала їх на допити і не ставила ніяких питань.

Більше того, вже після заяви Авакова, Генпрокуратура покепкувала з бравурних заяв представника партії Народний Фронт). Бо заява Авакова - це не заява Міністра внутрішніх справ. Це саме політично вмотивована заява представника політичної партії. Наводжу вам її короткий зміст мовою оригіналу:
"Необходимо размежевать, либо кто-то занимается политикой и пишет посты в Фейсбук или другие соц.сети, или же занимается реальными делами. Презумпцию невиновности никто не отменял и сегодня заявлять что кто-то виновен, до того как суд примет решение, неправильно, просто нужно работать. Есть вопросы по "Укрспирту", по "киотским" деньгам… Думаю что ни у кого нет права сегодня обвинять их (А.Мохника и И.Швайку). Руководителя любого силового ведомства это не красит" - пояснил начальник управления по расследованию коррупционных преступлений Павел Жебривский.

Безумовно, що справи по деяким відомствам, які підконтрольні АПК є. Але вони є і будуть при всіх владах, оскільки ці компанії проводять господарські відносини і відають державними фінансами. Так чи інакше навіть найчесніший міністр не в змозі проконтролювати усіх чиновників державних корпорацій/компаній, які ще і напряму не контролюються, а лише "координуються" міністром.
Тому з нетерпінням чекаємо анонсованих "питань" до Мохника та Швайки.

А ще більше - чекаємо відповідей Арсенія Яценюка щодо 7.5 млрд гривень.
Бо якщо до Швайки та Мохника питання ще треба придумати, то до Яценюка питання вже давно озвучене - з цим погоджується і Генпрокурор Шокін.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі