Батьківщина фронту

Понад 50 млн. грн. зібрала партія "ВО "Батьківщина" для потреб бійців української армії, допомоги сім'ям учасників АТО, переселенцям. На ці кошти було, зокрема, закуплено і передано військовим:

- 7 100 комплектів військової форми, зимових бушлатів.

- 6 200 медичних аптечок або наборів першої медичної допомоги.

- 2 900 пар берців та іншого взуття.

- понад 1 тис. тон продуктів харчування.

- 50 транспортних засобів.

- 35 генераторів. - 150 тепловізорів, біноклів та іншої оптики.

- 22 великих намети (типу УСТ-56 та УСБ-56) та інше.

Активісти "ВО "Батьківщина" постійно надають допомогу як регулярним частинам Збройних сил України, Нацгвардії, так і добровольчим батальйонам ("Київська Русь", "Горинь", "Айдар", "Кривбас", "Прикарпаття" та ін). Партійці також активно долучились до надання допомоги переселенцям, жителям прифронтових територій.

У 2014 року за активного матеріально-технічного сприяння партії на базі ініційованого Ю.Тимошенко громадського руху "Рух Опору" на Кіровоградщині було сформовано декілька батальйонів територіальної самооборони, які пізніше стали регулярними частинами Збройних Сил України. Бійцям цих батальйонів партією було передано 280 бронежилетів, 121 кевларову каску, 7 одиниць транспортних засобів, 12 генераторів, 70 радіостанцій, 821 комплект військової форми, 500 спальних мішків тощо.

34-й батальйон, який отримав назву "Батьківщина", брав активну участь у боях в районі міст Горлівка, Дзержинськ, Костянтинівка. Зусиллями батальйону були звільнені міста Дзержинськ та Майорськ. В ході бойових дій було поранено 63 бійці, 13 загинуло.

Сьогодні більше тисячі членів партії "ВО "Батьківщина" як добровольці зі зброєю у руках захищать Україну. Серед добровольців і голова Хмельницької обласної партійної організації полковник Лєсков В.О.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі