Земельна комісія виступає за створення скверу на вул. Львівській, 18

Земельна комісія Київради підтримала ініційований мною проект рішення про непоновлення договору оренди забудовнику ТОВ "АСКМА-КРИМ" по вул. Львівській, 18 та створення скверу на земельній ділянці площею у 1,5 га.

Рішенням екс-Київради забудовнику фактично дозволяло масове знищення лісових насаджень на площі понад 1 га, що викликало гострий соціальний конфлікт між забудовником і громадою. Громадським активістам вдалося не допустити будівництва жодних будівель на цій ділянці.

Незважаючи на очевидний громадський конфлікт, рішенням нелегітимного складу депутатів Київради від 13 листопада 2013 року №640/10128 товариству "АСМА-КРИМ" було дозволено поновити на 5 років договір оренди цієї земельної ділянки. Однак, станом на 5 серпня 2014 року, відповідну додаткову угоду до договору оренди цієї ділянки так і не було укладено. Отже, договір оренди даної земельної ділянки втратив свою чинність ще у жовтні 2012 року.

Слід врахувати, що комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Святошинського району було офіційно встановлено кілька фактів, коли невстановленими особами на цій ділянці було здійснено спроби знищити багаторічні насадження хімічним та механічним способами.

Листом №107-КО-3109-1508 від 24.06.2014р. Святошинська РДА офіційно запропонувала Київраді скасувати рішення від 13 листопада 2013 року №640/10128 "Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю "АСМА-КРИМ" договору оренди земельної ділянки для експлуатації та обслуговування існуючого адміністративно-офісного будинку і для будівництва готельно-житлового комплексу з об′єктами громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Львівській, 18 (літ. Б) у Святошинському районі м. Києва" та запропонувала створити на цій ділянці сквер для відпочинку мешканців цього мікрорайону.

Крім цього, слід зауважити, що Декларація про початок виконання будівельних робіт на вказаній земельній ділянці товариству "АСМА-КРИМ" Інспекцією архітектурно-будівельного контролю не видавалася.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі