Іван Сікора
експерт з питань антикорупційної та бюджетної політики, директор Фундації "Відкрите суспільство" www.osf.org.ua
28.02.2015

Вбивство Бориса Немцова дало російському МАЙДАНУ СИМВОЛ СПРОТИВУ.

Памяті Бориса Немцова. РОСІЙСЬКИЙ МАЙДАН отримав СИМВОЛ спротиву. Путінську Росію чекає кінець. Вже скоро.

Вбивство Бориса Немцова - останнє слово режиму Путіна. Ultima ratio regum – означає з латинської "останнє слово короля". Це війна, війна вже не лише проти України, але й проти опозиції в Росії. Раціональних аргументів стає все менше аби виправдати економічну кризу та затяжну криваву війну в Україні. Залишається лише груба сила. Марш російської опозицій ВЕСНА дивним чином співпав в часі із початком інтервенції Росії до Криму рівно рік назад. Символічно ? Добро повертається добром, зло – злом. Все в світі закономірно. І навіть лицеміри та циніки, рано чи пізно починають це розуміти. Жаль, що пізно приходить розуміння банальних вічних істин.

Б.Немцов жорстко та послідовно критикував Путіна та його політику. Він робив, що міг, для того аби змінити владу в Росії. Вбивство Немцова є символом безсилля режиму Путіна вести дискусію із російською опозицією. Аргументів фактично немає. Залишилися лише наймані вбивці.


Рівно рік назад, під моїм авторством вийшла стаття де я зробив футурологічний прогноз та прагнув відповісти на питання "Чому програв режим Янукович і програє Путін… програє війну в Україні". Я стверджував, що розгін студентів 30 листопада та прийняття "диктаторських законів" в Києві стали факторами, які мобілізували та згуртували мирних людей. Навряд чи хтось міг подумати, що кияни та мешканці інших міст України, будуть готові 3 довгі зимові місяці стояти на Майдані. Розгін студентів та диктаторські закони прискорили рух Януковича до логічного кінця. Це ж очікує і режим Путіна.


Вбивство Немцова означає, що протестний рух в Росії отримає СИМВОЛ СПРОТИВУ, за який варто боротися та вмирати. Персоналізація спротиву важлива для росіян.

Путінську Росію чекає кінець. Питання лише часу та ціни, яку заплатять за комплекси пострадянських політиків, пересічні громадяни. МАЙДАН, якого так боявся Путін, йде до нього.

Більше про майбутнє Росії у статті річної давності:
Війна в Україні: останній акорд "холодної війни" або чому Росія програє війну в Україні

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі