Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
27.11.2014

Київ чи Львів гальмує процес надання статусу пам'ятки Народній лічниці?

Міністерство культури України готове почати процес надання статусу пам'ятки державного значення старому корпусу Народної лічниці ім. А. Шептицького по вул. Озеркевича, 4-а у Львові, проте досі не може дочекатися від відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації відправленої Міністерством на доопрацювання документації.


Ситуація виглядає дивно, львівський відділ охорони культурної спадщини говорить, що Мінкульт, мало не навмисно "вирізав" зазначений корпус із претендентів на внесення до Реєстру пам'яток державного значення. Мінкульт, у свою чергу, посилається на недотримання процедури подання документів. То може обом структурам, замість затягування часу, треба зустрітися , поговорити і вирішити питання.


Зі свого боку, я готовий взяти на себе функцію посередника, оскільки я будучи головою підкомітету ВР з питань охорони та популяризації культурної спадщини займався цим питанням протягом року.


Як повідомлялося, у Міністерстві культури під час процедури включення комплексу будівель Шпиталю ім. митрополита Андрія Шептицького до Державного Реєстру охоронюваних державою споруд не включили головну найстарішу будівлю XVIIІ ст., саме яку у 1902 р. і подарував А.Шептицький м. Львову.


Старий корпус комплексу будівель Народної лічниці (XVIIІ ст.) за адресою: вул. Озеркевича,4 у м. Львові, є пам'яткою місцевого значення м. Львова з 1981 року.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі