Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
25.11.2014

Треба відкоригувати роздутий бюджет реставраційних робіт Маріїнського палацу

Звернувся до Керівника Державного управління справами щодо перегляду проекту реконструкції Маріїнського палацу.


Опрацювавши робочі матеріали проекту реставрації та пристосування Маріїнського палацу в м. Києві, історичні довідки щодо побудови і попередніх реконструкцій Палацу, та після особистого відвідання Маріїнського палацу, я разом із експертами благодійного фонду "Збереження національної архітектурної спадщини" у пам'яткоохоронній справі, дійшов висновку, що проект потребує перегляду і оновлення. Зокрема, потрібно провести інвентаризацію матеріальних цінностей палацу та з'ясувати їхнє місцезнаходження і доцільність подальшого використання в сучасних інтер'єрах (паркетна підлога, головна люстра, меблі).


Було б доречним максимально використати ті елементи палацу, які, перебувають у задовільному стані, і становлять історичну або мистецьку цінність. Хоча проектом передбачається повна їх заміна на нові. Це стосується в тому числі: Нагородної зали - позолота; мармурова підлога, мармурові колони; розміщення гобеленів, килимів на стінах фойє і т. інше.


Оскільки з одного боку повне оновлення об'єктів, які перебувають в задовільному стані є шкідливим з точки зору збереження культурної спадщини, а з іншого боку - в бюджеті немає коштів на роботи, яких можна уникнути – пропоную провести аудит за участі незалежних експертів та громадськості!
Зі свого боку беру на себе зобов'язання щодо залучення громадських ресурсів для реставрації Маріїнського палацу за умови корегування бюджету реставраційних робіт, який був "роздутий" в попередні періоди.


Як повідомлялося, я потрапив в Маріїнський Палац (ФОТО) http://bryhynets.com/index.php?nma=news&fla=stat&nums=6237

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі