Порошенко протягує Литвина до парламенту?

Володимир Литвин знову кандидат у народні депутати. Він - уособлення всього найгіршого, що породила створена за два десятки років в Україні система. Типове породження комуністичної епохи. Найціннішим його скарбом виглядає місце при владі та висока посада з усіма вигодами, які це несе.

На жаль, створена зокрема і Литвином система не дала поки що можливість належно оцінити його роль у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. При тому що вбивця, Олексій Пукач, фактично визнав причетність Литвина.

Він голосував за диктаторські закони 16 січня, які спричинили першу кров на Майдані. Вірно та відверто прислужував Януковичу. Та й будь-кому, хто пропонував вигідні умови.

Литвин ніколи не був помічений у симпатіях до тих цінностей, які відстоював Майдан і за які гинули люди. Що ще поганого не зробила ця одіозна постать для країни, що знову преться у депутати? Можливо, слід запитати у президента.

Порошенко і Литвин - давні політичні партнери. Писали навіть про наявність у них спільного бізнесу. Мабуть тому Литвин практично не має суперників на 65 виборчому окрузі на Житомирщині. Спочатку планувалося висунення від блоку Петра Порошенка "ударівця" Ігора Юшманова з Новоград-Волинського. Навряд чи він би склав конкуренцію досвідченому політичному монстру, та все ж теоретично людина під найпопулярнішим нині брендом могла би створити проблему чи несподіванку. Можливо тому вирішено було перестрахуватися. Стандартний "злив" виборчого округу більш ніж очевидний.

Не чіпає Порошенко і братів свого союзника. При тому що генерала Петра Литвина називають зрадником та винуватцем трагедії під Іловайськом. Міцно сидить на посаді багаторічний керівник Державної прикордонної служби Микола Литвин.

Мало того – родина Литвинів має намір розширити присутність у верхніх владних ешелонах. По сусідньому 66 виборчому окрузі балотується 25-річний син Володимира Литвина Іван. Що ж, завдяки батькові має досить високі шанси, мабуть дружитиме в парламенті з сином президента Олексієм, який також іде до Верховної Ради на Вінничині. Іван Литвин прославився скандальним весіллям з донькою колишнього "регіонала" Андрія Деркача – сімейство гуляло в дорогому готелі в центрі Києва 25 січня. Саме тоді, коли Майдан поминав перших загиблих. При тому що їхня кров була і на руках Володимира Литвина.

Не виставила кандидата на окрузі Литвина і ще одна владна політична сила - "Народний фронт". Змова очевидна. Можливе проходження Литвина в парламент та ще й за сприяння з боку поставленої Майданом влади – це величезне приниження для Майдану і мільйонів людей, які хочуть змін. Не варто було би так робити. Рано чи пізно буде покарано і Литвина, і тих, хто йому сприяє.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі