Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
31.08.2014

Із 15000 російських вояків 10000 мають в Україні загинути

Таку норму заклали у свої розрахунки кремлівські стратеги

Вважай увесь минулий тиждень ми вправлялись у дотепності навколо "конфузу" з полоненими російськими десантниками. Потішались і над брехливим кремлівським коротуном, який заявив, начебто його армійці заблукали на території України, пішовши перед тим зі зброєю у відпустку, і над його жалюгідним воїнством, яким воно постало в особі десятка розгублених хлопців.

Я й сам не проти жартів у воєнний час – це вириває з гнітючого настрою. Та й коли над ворогом сміятися, він перестає бути грізним. Треба його і висміювати, і осміювати. Аби лише за жартами ми не випускали ворога з прицілу, бо і осміяний він не перестає бути небезпечним убивцею наших людей і палієм наших міст і сіл. Проте Україна, схоже, вчинила саме так. Іловайський котел, що здійняв хвилю суспільного обурення, відволік наших генералів чи вони й досі не навчилися тримати у полі зору увесь фронт з Росією, проте сталася страшна річ. Надійшло повідомлення, що російські війська окупували Донецьк.

Цей факт означає: віднині нам усім, з президентом включно, слід забути про ДНР і донецьких сепаратистів. І перестати, зрештою, називати криваві події на сході країни АТО. Або брати цю назву у лапки – і як абревіатуру, й у розгорнутому вигляді. Бо зникли навіть формальні підстави – прихована війна перестала бути прихованою. Тепер вона просто війна.

Чи будемо чекати, поки Путін пришле до нашого президента графа фон Шуленбурга з офіційним оголошенням про вторгнення? Так цього не буде: у Кремлі з "графів" – лише Жириновський. До того ж у Путіна відсутнє самісіньке поняття честі, навіть у тій мізерії, якою володів Гітлер зі своєю кривавою командою. Регулярні війська московитів і далі цілими полками і дивізіями "йтимуть у відпустку" разом з польовими кухнями й усім броньованим спорядженням. І "помилково" опинятимуться на території суміжної держави, попередньо замалювавши білою фарбою погони, фото у паспортах і військових квитках, позганявши з плечей хижих двоголових орлів і позбивавши серійні номери з танків і ракетних установок.

У п'ятницю вони "заблукали" до Новоазовська, де тепер видають себе за миротворців, які нібито діють згідно з Женевської конвенцією 1949 року і прийшли, щоб українців на українській землі "захистити від терористів з незаконної української армії".

У неділю регулярні російські частини наш Донецьк "переплутали" з Ростовом чи й Нальчиком – окупували, розквартирувались у центрі й розставили на кожному розі патрулі....

Хай хоч як Путін називає свою агресію – ми ж маємо розуміти: Україні доведеться тепер звільняти Донецьк і Луганськ з прилеглими територіями не від бунтівних сепаратистів, яких у нас раптом вродило з російського насіння, а від Росії. Сп'янілого від безкарності й власної ядерної зброї підлого окупанта. А якщо так, на чолі війни мають бути не "лицарі плаща і шпаги" Наливайченка і не різношерсте воїнство Авакова. І найвідповідальніші операції мають здійснюватися силами не героїчних народних батальйонів Національної гвардії з легкими автоматами у руках (бо дати їм важку техніку забороняє армійський чи який інший статут). Очолити Вітчизняну війну проти загарбників мають ті, кому й належить в умовах реальної війни – професійні військові на чолі з головнокомандувачем Збройних Сил України.

Чи ми й до цього не готові?

Чи нас знову заколисали слова Порошенка, буцімто війна на Донбасі завершиться протягом першої декади вересня? Так ми вже завершували її до Дня Незалежності, а війна, як бачимо, навпаки, ще дужче розгорілася.

Те, що Путін вирішив йти далі, певною мірою підтверджує й замовлення від Міністерства оборони РФ на виготовлення 10000 бланків "похоронок", яке 26 серпня отримала московська поліграфічна фабрика. Ці бланки свідчить, що Росія не лише піде у війні з Україною далі, а й в якийсь спосіб легалізує цю війну перед своїм народом. Принаймні, московитів тепер закопуватимуть обабіч українських доріг не як безіменних собак, а чемно сповіщаючи про цю обставину підконтрольним громадянам, аби не збурювати зайвих емоцій.

Тішить у цих планах Путіна одне: закладена ним кількість вояків, яких кремлівський параноїк вирішив "заблукати" в Україні. На наших землях нині воюють не менш 15 тисяч російських військовослужбовців – цю цифру назали і прес-секретар "антитерористичної операції" Олексій Дмитрашківський, і голова Комітету солдатських матерів Росії Валентина Мельникова. І от на десять тисяч з них, тобто – на дві третини, Москва заготовила повідомлення про смерть.

Я не кровожерливий, але дуже не хочеться, аби у Російському генеральному штабі залишився жовтіти бодай один невикористаний похоронний папірець. А краще – аби кремлівські стратеги прорахувались, і їм довелося додруковувати тираж. Це було б справедливо – не ми затіяли цю війну.

Щодо анекдотів, то окрім жартів навколо "випадково-десантних військ" Росії, у центрі уваги електронних дотепників протягом тижня була зустріч Порошенка з кремлівським лідером у Мінську. Найбільше враження справила, звичайно ж, відраза, з якою наш президент здійснив протокольне рукостискання – воно спровокувало найбільше емоцій, аж до визначення субстанції, з якої виготовлена путінська рука й увесь сановний московит. Проте – читайте самі.

ПОДІЇ 25–31 СЕРПНЯ ОЧИМА ПОЛІТИЧНОГО АНЕКДОТУ

РУКОСТИСКАННЯ З ПУТІНИМ ОБІЙШЛОСЬ УКРАЇНІ В ТРИ ЯЩИКИ МИЛА

25.08.2014

– Чим закінчиться зустріч Порошенко з Путіним?

– Все залежить від того, яке місце виберуть для зустрічі – татамі чи тир.

х х х

– Росія на зустріч у Мінськ надіслала якогось зовсім вузькоокого Путіна.

– Напевно, куме, нормальні двійники закінчилися.

26.08.2014

– Путін поступово повертається в реальність.

– Із чого ти взяв?

– Найперше, що він спитав, прибувши до Мінська, "Де я?"

х х х

– Чули, Путін у вже у Мінську?

– А що – з його росточком у цьому холодильнику йому буде навіть просторо.

х х х

– Чув, Путлера в Білорусі зустрічали без хліба й солі?

– Після гуманітарного конвою всі знають, що він любить сіль і воду!

27.08.2014

Перед тим як потиснути руку Путіну, Порошенко завбачливо зняв свій наручний годинник. Украде – доводь потім усьому світу, що це твій годинник і Хрущов тобі його не дарував.

х х х

– Бачили, як Порошенко змінився лицем, тиснучи руку Путіну?

– А ви б змогли спокійно стиснути кавалок гівна?

28.08.2014

Порошенка запитують:

– Що було найважчим під час зустрічі з кремлівським коротуном?

– Примус до рукостискання.

х х х

– Є позитивні результати після зустрічі президентів у Мінську?

– Звичайно. Порошенко перерахував пальці на руці після рукостискання з Путіним, усе на місці.

29.08.2014

Днями Путін заблукав і випадково забрів до Мінська на переговори.

х х х

– Виправдуючи грабіж українських заводів, Путін розповів, як боляче асоціація України з ЄС "ударить" по Росії.

– Який завбачливий – вона ще не вдарила, а він уже "компенсував".

30.08.2014

– Путін у Мінську заявив, що економіка Росії від вступу України в ЄС втратить 100 млрд. рублів.

– Дуже приваблива перспектива! Хочу скоріше в ЄС!

х х х

Брешуть, що Путін відмовився від хліба й солі в Мінську. Він потім навантажив і вивіз по 300 "КАМАЗОВ" і того, і іншого.

НАЙКОРОТШИЙ АНЕКДОТ: ДЕСАНТНИКИ ЗАБЛУКАЛИ

26.08.2014

– У зоні АТО затримали 10 російських десантників.

– Але для Росії це не доказ вторгнення. Доки в донецькому степу не спіймають Шойгу.

х х х

– Росія жене в Україну все нові й нові війська для випадкового вторгнення. Всі підрозділи оснащено випадковими докладними картами й інструкціями як випадково перетинати кордон, куди йти і як вести випадкові бойові дії з випадковим супротивником.

– Так споконвіку Росія й живе – випадку від випадку .

27.08.2014

Військові новини.

Указом Путлера створено потішно-десантні війська. За статутом вони повинні помилятися на території суміжних держав і каятися при полоні.

х х х

Ти не вмієш орієнтуватися на місцевості? Ти любиш малювати великі білі кола на танках? Російські повітрянодесантні війська чекають тебе, призовнику!

х х х

Російські десантники слабкі в географії, але зате знавці геометрії: то біле коло на броні намалюють, то трикутник.

х х х

Російське ноу-хау.

Випадкові-десантні війська.

28.08.2014

Оскільки російські десантники не гнали перед собою жінок і дітей, ймовірно, вони справді заблукали.

х х х

Путін уважає, що це не російські десантники заблукали, а Україна.

х х х

Виправлення у підручниках історії від Путіна:

Будинки на Каширці 1999 року – випадково підірвали;

– підводний човен "Курськ" – випадково потонув;

– заручників "Норд-ост" – випадково перетруїли;

– школу Беслану – випадково обстріляли з танків і вогнеметів;

– а в 2014 році взагалі випадковість на випадковості.

х х х

Очевидне неймовірне.

Росіяни настільки погано орієнтуються на місцевості, що й по горілку вважають за краще двічі не бігати, аби випадково не заблукати.

29.08.2014

– Куме, а який із себе російський десантник?

– Поки нишпорить нашею землею зі зброєю – це заблудлий вовк, а піймаєш його – заблудла вівця.

х х х

Допит чергового російського полоненого вояка, "заблудлого" на Донбасі.

– Як ви тут опинилися?

– Слово честі, у самоволці я тут. Схотілося їсти, а в Росії через санкцій уже нічого немає.

х х х

– Чому російські десантники, "випадково" опинившись в Україні, такі слабкі в топографії?

– А в них карти тільки для гри в "дурня".

30.08.2014

– Чому десантників ховають у Росії не як воїнів, а як собак?

– Так вирішила кремлівська зграя.

х х х

– Схоже, у десантники Росія бере самих інвалідів.

– Чому ви так, куме, вирішили?

– Та варто їм опинитися біля кордону України, вони масово мруть від інсультів й інфарктів.

х х х

Оскільки російських військових ховають у Донбасі у безіменних могилах, Росія може стати нацією, що пропала безвісті.

х х х

– Володимир Володимирович, псковські десантники оточують Кремль! Заблокували всі виїзди на Червоній площі, артилерія займає позиції!

– Не панікуй, Дмитрику Найімовірніше, вони як завжди, заблукали.

31.08.2014

– Володимир Володимирович, як вам удалося втретє стати президентом?

– Заблукав...

х х х

Приходить Путлер додому, а в його ліжку Кабаєва з Шойгу.

– Сергію Кужгетовичу, що ви тут робите?

– Володимире Володимировичу, не повірите – заблукав.

х х х

Після всіх цих "вона потонула", "він упав", "вони заблукали" – цілком закономірним буде лаконічне "він застрелився" – як офіційний некролог.

х х х

– Чули, Коломойський створює спецбатальйон Нацгвардії "Мойсей"?

– Для чого?

– Для протидії операції "Сусанін", початої блукаючими військами Росії.

ДОНБАС – НАДГРОБОК РОСІЇ

25.08.2014

– Як швидко перетворити українське місто на зруйноване російське село без світла, води і зв'язку?

– Треба побігати вулицями з криком "Путін, урятуй нас!"

х х х

– Що на сьогодні превалює в товарообігу з Росією?

– В Україну завозять дурників, а вивозять жмуриків.

х х х

– Оскільки на Донбасі воєнного стану немає, підбитий танк уважається потерпілим у ДТП.

– Так що – можна ще й страховку одержати?

х х х

Тим, хто утік до Путіна.

Як від долі не бігай, а другу мову однаково доведеться вчити: або добровільно – українську або примусово – башкирську.

х х х

Порошенко нагородив льотчицю Савченко орденом "За мужність", а депутата Ляшко – орденом "За жіночність".

26.08.2014

– Порошенко вважає, що вибори – краща люстрація.

– У нас люстрація – кожні чотири роки, а морди в Раді ті ж самі й дедалі ширші й ширші.

х х х

– Меркель каже, український народ може вибирати свій шлях, але не на шкоду Росії.

– Дивно, що ця фрау дотепер не носить кокошник.

х х х

Діти депутатів від КПУ навіть на уроках математики нічого не вирішують, але кричать голосніше за всіх.

27.08.2014

Правильна розшифровка ПРО – Проти-російська оборона.

х х х

"Донецький синдром" – це поєднання стокгольмського синдрому з синдромом Дауна.

х х х

Лідери ДНР і ЛНР приходять до Путіна:

– Володимире Володимировичу, дайте нам танки й "Гради".

– Добре, мінет зробите – дам.

– Ми згодні, тільки ви на стільчик злізьте.

– Це ще навіщо?

– Донбас ніхто ще не ставив на коліна!

28.08.2014

– "Прем'єр" ДНР Захарченко визнав, що в лавах ополченців воюють російські кадрові військові, які перебувають у відпустці.

– Які на відпускні купили собі в ларьку танки, БМП, БТРи...

х х х

Донбас посідає друге місце у світі за покладами російських десантників.

х х х

Незваний "руський мир" гірший татаро-монгольського ярма.

29.08.2014

Після введення російських військ в Україну глибока заклопотаність Європи сягнула дна.

х х х

Раніше європейці займалися "глибокою заклопотаністю" поодинці, а тепер улаштовують групові оргії.

х х х

ЄС готує тверду відповідь на агресію Росії проти України. Очікується, що заклопотаність ЄС буде не тільки глибокою, а й широкої.

30.08.2014

Порошенку треба виходити з реальності того, що Путін ще довго буде в нереальності.

х х х

Крим тому порожній, що всі російські відпускники – в Лугандоні.

х х х

Чудності.

Перед відправленням металобрухту в Україну росіяни набивають його ватою.

х х х

– Кажуть, у штабі АТО є зрадники.

– Цікаво, а не зрадники там є?

31.08.2014

Поки Порошенко є власником корпорації "Богдан", наш військові будуть воювати на автобусах, а не на танках, БМП і БТРах.

х х х

– Прогрес: у Міністерстві оборони створять свій "СМЕРШ"!

– Головне, аби цю службу не очолив російський шпигун.

х х х

Під гаслом "Красиво брехати не заборониш!" в Україні почалася передвиборна кампанія.

НА УКРАЇНУ НАПАЛА ОРДА ТАРТАРІЇ

25.08.2014

– Наш гуманітарний конвой переслідує тільки мирні цілі! – заявив Путлер. І додав: – Переслідує й знищує.

х х х

– Чули, Путін нині працює лише вночі?

– Щоб не бачити блакитного неба й жовтого сонця?

х х х

Прочитав у новинах: "Уряд Москви міняє асфальт на плитку".

Подумав: "Таки готуються".

х х х

Після того як Путін потрапив до пекла, у раю почали з'являтись ангели без розпізнавальних знаків!

26.08.2014

– Росія всі свої помиї, як й у середні століття, вихлюпує у вікно.

– Шкода, що це вікно в Європу.

х х х

– Путін наказав пристосувати для доставки "гуманітарної допомоги" стратегічні бомбардувальники й балістичні ракети.

– Щоб мати можливість доставляти її у будь-яке місце планети?

х х х

– Росія попередила, що готує другий гуманітарний конвой.

– Цікаво, чи є у міжнародному праві поняття "зґвалтування гуманітаркою"?

х х х

– Володимире Володимировичу, гуманіТАРА для вивозу цінностей з України готова! – доповідає Шойгу.

– Ти, Кужугетович, облиш свої жарти. Й так усі знають, що наш конвой іде в Україну гуманіТИРИТИ.

27.08.2014

Туалет на Київському вокзалі Москви.

З однієї кабінки лунає натужний голос:

– Блі-і-ін, треба починати нормально харчуватися.

Пауза. Голос з іншої кабінки:

– А ви що – вже сюди їсти ходите?!

х х х

– Чому ваші війська вторглись в Україну?

– А вони у відпустці!

– А чому вони на танках?

– А танки також у відпустку пішли!

х х х

Як стало відомо, своїм Указом Путлер не тільки зобов'язав усіх чиновників РФ відпочивати в Криму, а й наказав російським військовослужбовцем проводити відпустку на Донбасі.

х х х

Російські десантники йдуть у відпустки полками й дивізіями.

28.08.2014

Пєсков спростував заяви про поставки озброєння в Україну:

– Ми нічого нікому не поставляємо, ми самі воюємо, – пояснив він.

х х х

– Ми малювали трикутники, кола... Як же вони щоразу нас розпізнають? – думав Путін. – Невже в Кремлі завівся пацюк?

х х х

– Судячи з того, що Путін відправляє в Донбас військових, з добровольцями у нього – велика проблема.

– Уяви собі, навіть у Росії ідіотів поменшало.

29.08.2014

Логіка кремлівського пітекантропа.

– Путін заявляє, що через Україну НАТО прийде на кордон.

– По цьому він хоче захопити Україну й опинитися на кордоні з НАТО?

х х х

Путін так боявся збитку в 3 млрд. доларів внаслідок асоціації України з ЄС, що пішов на втрату 200 млрд. від санкцій, під якими потрапила РФ через агресію проти України.

х х х

Путіна запитують:

– Це правда, що ви ввели в Новоазовськ російські війська?

– Ні, я ввів там другу державну мову.

30.08.2014

Після заяви Путіна, що Казахстан ніколи не був самостійною країною, мільйони казахів раптом відчули гострий приплив симпатії до українців.

х х х

– Щось Путін давно у відпустці не був.

– Так росіян у відпустку тепер на війну з Україною відправляють. От він і не ризикує.

х х х

У стилістиці Путіна.

Тартарія з території Тьмутаракані своєю ордою напала на Україну.

х х х

– Чому Путлер вирішив відправити новий "гуманітарний конвой" залізницею ?

– Устаткування донбаських підприємств занадто важким для вантажівок.

31.08.2014

Сказ Жириновського передався Путіну повітряно-вафельним шляхом.

х х х

Після перетинання російськими військами українського кордону накази Путіна іменують проханнями.

х х х

Девіз російських десантників:

"Краще загинути в Україні, ніж жити в Росії!"

х х х

Прийшли з України перші 100 вантажів "200"– у Росії заворушився Комітет солдатських матерів.

Прийшли 1000 вантажів "200" – у багатьох містах пройшли антивоєнні мітинги.

10000 "200" – росіяни взяли штурмом Кремль. Порівняно з тим, як помер Путлер, смерть Моамара Каддафі виглядає швидкою й легкою.

Інші публікації автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі