Олексій Ботвінов
піаніст. Корінний одесит, один із організаторів "Форум - інтелігенція Одеси"
30.08.2014
9

Що гірше – втратити дві області чи цілу країну?

За останні чотири дні - з початку найбільш масового вторгнення російських військ - ситуація різко погіршилася. Героїзм наших військових надто контрастує з їх скаргами на некомпетентність чи зраду в армійському керівництві.

Варіантів залишається небагато. Перший - негайно змінити керівництво Генштабу і Міноборони, якщо в них причина наших поразок. Другий - у найближчі декілька днів домогтися від Заходу реальної військової чи дипломатичної допомоги, яка змусить Путіна вивести війська. Третій - якщо це неможливо і ми справді не в змозі протистояти, стиснути зуби і йти домовлятися про здачу Донецька та Луганська.

Гірко. Жахливо. Багато хто скаже - ганебно, враховуючи величезну кількість наших воїнів, загиблих в боях на Донбасі.

АЛЕ ЩО ГІРШЕ - втратити дві області чи всю країну?

Всі знають, що російський президент, м'яко кажучи, не завжди говорить правду і тримає своє слово. Але, як мінімум, при цьому варіанті він отримає свій "приз", який зможе пред'явити російському населенню. За нинішньої ситуації, коли Захід відверто кинув нас наодинці з агресором, неможливо уявити собі варіант, при якому Путін погодиться піти з України переможеним. Скоріше він піде на мільйонні жертви серед свого населення, аби не здатися "слабаком".

Все це жахливо і огидно, але нам треба прораховувати психологію особисто Путіна, а не правила дипломатії і світоустрою останніх десятиліть. Він їх більше не визнає. І як типовий диктатор всі рішення приймає сам, виходячи зі своїх особистих, а не державних інтересів.

Тому нам слід все ще раз зважити і взяти до уваги навіть такий жахливий варіант, як тимчасова втрата Донбасу. Для порятунку всієї країни, якщо буде впевненість, що цим вдасться агресію реально зупинити.

У будь-якому випадку - стратегію треба міняти, і дуже швидко. Ситуація критична.

Скоріше всього, в найближчі дні вирішиться майбутнє нашої країни.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі