Тетяна Монтян
адвокат, громадська активістка
20.08.2014
6

Міські жителі виживуть, якщо виїдуть у села

Для економії на опаленні Міністерсво освіти України пропонує усім школам навчатися шість днів на тижень. Натомість, зимові канікули розтягнуть на два місяці.

Від шестиденки - ще ніхто не помер. Трохи газу зекономимо. Однак це не врятує. Допоможе тільки частково. Без газу замерзне не тільки Київ, а всі міста-мільйонники.

Тільки для столиці потрібно понад 1,5 мільярда кубометрів, а на реверсних постачаннях нам пропонують 5 мільярдів кубів. Цього не вистачить на опалення країни.

Вже пізно говорити про те, що взимку не буде чим грітися. Ніхто не думав, що колись не буде газу, що він щезне. Найгірше - людям ніхто правду не каже, а як і каже, то вони не вірять, що буде апокаліпсис. Такий, який був у Вірменії в 1992-93 роках.

Треба буде грітися біля бочок на вулицях. Міські жителі виживуть, якщо виїдуть у села. І тільки там, де люди завчасно заготували дрова та вугілля. Бо мазутом топити не зможуть, він при морозі мінус 15 замерзає і перетворюються на довбиню. А зима буде суворою. Торік, коли говорили, що в Києві випаде близько метра снігу - ніхто цього не почув: ні влада, ні містяни. А коли випало і ніхто не розгрібав, усі згадали.

Є ще один варіант. У великих містах побудувати окремі котельні на твердому паливі. Є можливість виділити ділянки під котельні. Але немає кому будувати. За це готові взятися фіни. Вони займаються будівництвом модульних котелень. Але кажуть, що швидше ніж за рік - в експлуатацію їх ввести не зможуть. А ті, які є, за рік не перепрофілюють.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі