Міліцію очолює той, хто проводив зачистки майдану

"Правий сектор" вимагає від президента Петра Порошенка провести кадрову чистку в МВС і закрити кримінальні справи проти бійців добровольчого батальйону "Правий сектор". Якщо цього не станеться впродовж 48 годин, обіцяють знятися з фронту і рушити на Київ.

Я не прихильник "Правого сектора". Категорично проти їхніх кроків після революції. Днями у Хмельницькому затримали представників ПС, які везли гранатомети і автомати з зони АТО. Для чого зброя в Хмельницькому?

Однак згоден, що в керівництві МВС потрібні серйозні кадрові зміни. Їх треба було робити ще кілька місяців тому- попри те, що триває неоголошена війна з Росією на Донбасі. Ситуація в регіонах дуже складна. СБУ підтверджує діяльність російської агентури. Хто виявлятиме терористів і диверсантів, які проникають на територію України? Хто розкриватиме резонансні злочини? Ми активно працюємо на АТО, а центр і Захід можемо втратити.

Криміногенна ситуація виходить з-під контролю. Кількість злочинів у декілька разів більша, ніж торік. Резонансні - практично не розкриваються: замах на мера Львова Садового, замах на мера Харкова Кернеса, вбивство мера Кременчука Бабаєва, розстріли інкасаторів у Харкові і багато інших. Їх нема кому розкривати.

У Тернопільській області за останній місяць міліціонери скоїли з десяток злочинів - спроба згвалтування неповнолітньої, два ДТП, п'ять фактів хабарництва, доведення людини до самогубства, втрата зброї. За це жодного керівника не притягнули до відповідальності. Раніше за два таких випадки уже звільнили б начальника міліції і його заступника.

Останнє соціологічне опитування по начальнику УВС Тернопільської міліції Облещуку показало, що він має 2 відсотки довіри населення. А працює четвертий місяць. При Януковичі був заступником начальника з громадської безпеки.Він проводив зачистки тернопільського майдану, направляв у Київ "Беркут", який там працював на передовій. Всі "тітушки" проходили через начальника, заступників, губернатора.

Чому не порушені справи по керівниках обласних управлінь, які розганяли майдани? Я не чув і про справи проти людей, які брали участь у корупційних схемах того часу. У правоохоронних органах 85 відсотків керівників - це люди, які працювали на керівних посадах при Януковичі.

Якщо не поміняти все керівництво МВС, ніяких змін не буде. Доки не прийдуть професіонали і патріоти, які вміють швидко навести лад.

Не зрозуміло, за якими критеріями Аваков і колеги призначають цих одіозних фігур? Треба дивитися на професіоналізм, чи працювала людина на керівних посадах при Януковичі, яку позицію займала під час революції гідності і чи не доведені факти корупції проти неї. От і люструйте за чотирма ознаками.

Не можуть прихильники Януковича, які гнобили український народ, зараз той же народ захищати.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі