Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
18.08.2014
3

Путін збив ще один "Боїнг"

Гітлеру спочатку також фартило: аншлюс Австрії, потім кілька бліц-крігів - вважай, уся Стара Європа лягла до ніг. От і здалося миршавому Адику Шикльгруберу, що він здатен, навіть покликаний, вершити долю світу.

Той самий фарт зірвав з різьби й голову Путіна: мирний аншлюс Криму, безкарні бліц-кріги з розвішуванням триколорів над владними будівлями сходу України. Увів перші три танки - вдало, три десятки - зійшло з рук, пішла серйозніша зброя - й також стріляє. От і здалося кремлівському коротуну, що він здатен, навіть покликаний, вершити долю світу. І вже було замахнувся на Україну - перед тим, як іти у Стару Європу. Аж тут фарт відвернувся. Раніше, ніж воно сталося з Гітлером.

Путінський "Бук", стреливши, збив літак не з тими пасажирами. Замість українців передчасно розстріляв іноземних громадян, черга яких була потім, після наших.

Світ нашорошив вуха, і Путін на певний час притих. Але ж з голови не вивітрилося: Крим досі "наш", з Донбасу ще не дуже погнали - та й не до снаги йому програвати. І він придумав "гуманітарний конвой" із 380 здоровенних військових машин, пофарбованих для "чистоти намірів" у біле. Над завантаженням не заморочувався - на фарт сподівався.

За його розрахунками, Україна не мала прийняти конвой. Тоді б Путін, на додаток до війни проти "народу Донбасу", звинуватив би нас у голодоморі означеного народу й пішов би визволяти, завантаживши у "гуманітарний конвой", що якраз наспіє до кордону, визволителів зі знаряддями визволення. Проте Україна погодилася прийняти від ворога гуманітарну допомогу. І тоді Путін погнав білий конвой прикордонною Росією, аби хоч щось покласти їстівного у здоровенні фури, хоча б посередині. І таки трохи назбирали, у неділю 16 КамАЗів підійшли до нашого кордону. Не 380 і лише "наполовину" завантажених, але все таки…

Проте це сталося трохи пізніше, цієї неділі. І навряд чи милою картинкою замилить очі. Адже перед тим Путін збив ще один "боїнг". І цього разу - просто над власною головою. Не буквально збив, але наслідки для Москви просяться не менш серйозні.

Річ у тім, що група іноземних журналістів, купившись на анонсований особисто Путіним масштабний, ледве не рятівний для Донбасу, гуманітарний конвой - не часто ж глави держав беруть подібні місії під особистий патронат - примчали на кордон з Україною. Але узріли не те, що треба. Щось, і цього разу в Путіна не склалося: чи колона не в тому місці пішла, чи журналістів у ці хвилини не мало тут бути.

Так чи інакше, але на очах ошелешених європейців кілька десятків військових машин зі зброєю та живою російською силою, ввімкнувши фари, рвонули через український кордон. І з анонсованого російським президентом гуманітарного вантажу на тих бронемашинах були винятково сухі армійські пайки. Іноземні журналісти, кожен у своєму виданні, негайно оприлюднили побачене: незаперечний факт вторгнення російської армії на територію сусідньої держави. Путін гнівно затупотів ніжками й Міністерство закордонних справ Росії - також негайно назвало озвучене свідками "газетною качкою", журналістів оголосило шпигунами й вірити побаченому не веліло. Проте ні наздогнати "качку", ні підстрелити її (вона ж не літак з пасажирами) не вдалося. І люди - навіть з неповним імунітетом проти московської брехні - повірили свідкам вторгнення, а не Росії.

Уламки цього "боїнга" навряд чи збиратимуть. Захід і без них, без додаткових доказів, знає: Путін знову бреше, а його "гуманітарний конвой" - не що інше, як чергова спецоперація в ході неоголошеної війни проти України. Шкода лише, що Європа знову зосередиться на власній безпеці, що також резонно, замість надати жертві кремлівського агресора дієву допомогу. Тож Україні залишається втішатися тим, що фарт від Путіна, нарешті, відвернувся, і вірити - що відвернувся назавжди.

Як свого часу від Гітлера.

На сміховому полі також домінувала тема "гуманітарного конвою", у чому я й пропоную шановним читачам переконатися.

ПОДІЇ 11–17 СЕРПНЯ ОЧИМА ПОЛІТИЧНОГО АНЕКДОТУ

ОПЕРАЦІЯ З ПРИМУСУ УКРАЇНИ ДО ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

11.08.2014

Історична довідка.

Греки перемогли Трою пославши троянцям "гуманітарного коня".

х х х

Греки перемогли Трою за допомогою "троянського коня", а Пуйло хоче перемогти Україну, підклавши "гуманітарну свиню".

х х х

– Що може бути страшнішим за російську гуманітарну допомогу?

– Російська гуманітарна допомога з конвоєм.

х х х

Російське ноу-хау.

Для масового відправки гуманітарної допомоги в Україну росіяни використають установки "Град". У такий спосіб макарони, гречка, сіль, цукор й інші продукти рівномірно розподіляються серед українських громадян.

12.08.2014

– А давайте піднатужимось і у відповідь на 280 "Камазів" з "гуманітаркою" відправимо 280 рефрижераторів.

– А на кордоні обміняємося вантажами.

х х х

– Аби тільки не було дощу, – приповляв Путін, дивлячись як солдати ракетники зафарбовують військові вантажівки білою водоемульсіонкою.

13.08.2014

Краще пізно, ніж ніколи!

Росія сьогодні відправила гуманітарну допомогу під егідою Червоного Хреста, про що Червоний Хрест довідається завтра.

х х х

– Чому росіяни армійські "КАМАЗЫ" перефарбували в біле?

– Натякають, що можуть затриматися до зими.

х х х

– Росія нарешті відправила в Україну першу партію гуманітарної допомоги: 30 тисяч яєць.

– А упаковка яка?

– Як і раніше: броніки, танки, "Гради".

х х х

Спостерігаючи за "гуманітарним конвоєм" з космосу, марсіани перехрестилися: "Дякувати Богу, що "Протони" не літають!"

х х х

Український прикордонник зупиняє колону:

– Хто такі й куди прямуєте?

– Гуманітарний конвой для Донбасу.

– А чому на "КАМАЗАХ" написано "На Київ!"

х х х

Водії російського "гуманітарного конвою" жорстоко побили бомжа за спробу закурити біля вантажівки з дитячим харчуванням.

14.08.2014

– Чому гуманітарний конвой Росії складається з 280 "Камазів"?

– Янукович сказав, що цієї кількості вистачить, аби вивезти його гроші з Донбасу.

х х х

– 280 білих "Камазів" зупинились у Воронежі. Водночас 140 точно таких же виїхали з Ростова у напрямку українського кордону.

– Путін – як той наперсточник. Тільки замість кульки – сотні вантажівок!

х х х

При в'їзді в Україну кожен російський "КАМАЗ" треба перевірити на детекторі брехні.

х х х

Терористи Лугандона будуть дуже розчаровані, якщо "гуманітарна допомога Росії", справді виявиться гуманітарною.

х х х

У гуманітарному конвої Путіна свіжої виявилася тільки біла фарба.

15.08.2014

– Навіщо Путіну так терміново знадобився "гуманітарний конвой"?

– Він зібрав всі залишки імпортних продуктів у Росії й хоче їх вивезти!

х х х

Летучий гуманітарний конвой пірата Путіна.

Степами Ростова вже піввіку блукає "Летючий гуманітарний конвой пірата Путіна". Видимим він стає лише на сході сонця – біла фарба стемніла й облупилася, місцями крізь неї проглядає захисний колір. Тенти прорвалися й з них визирають заржавілі дула гармат. Іноді конвой зупиняється й тоді з кабін вантажівок вилазять кістяки, білі шорти яких допомагають впізнати десантників Таманської дивізії.

х х х

У першому "Камазі" з гуманітарного конвою, перевіреному на українському кордоні, виявилися памперси для російських терористів.

х х х

При роподілі "гуманітарного конвою" джекпот – 30 тонн солі дістався "бойовикам", що хазяйнують на території об'єднання "Артемівськсіль".

16.08.2014

Екстрене засідання Ради безпеки ООН присвячене головним загрозам людству: лихоманці Ебола і "гуманітарному конвою Путіна".

х х х

Напівпорожні вантажівки "гуманітарного конвою" везуть повітря "русского міра".

х х х

Справжній конвой Путіна очікує його в Гаазі.

17.08.2014

Гуманітарний конвой ім. Путіна – легендарна колона білих "Камазов". Він кружляє вздовж кордонів України, зненацька з'являючись на очі спостерігачів ОБСЄ та інших спостережливих громадяни, і так само зненацька зникаючи, щоб виникнути в іншому несподіваному місці.

За переказами конвой ведуть російські військовослужбовці, що склали голови в боях за Новоросію. При зустрічі з людьми вони намагаються передати неіснуючий гуманітарний вантаж неіснуючим жертвам придуманого Путіним геноциду в Україні. Зустріти цей "гуманітарний конвой" вважається поганою прикметою.

х х х

У кабінет Путіна вбігає захеканий Шойгу:

– Є дві новини, добра й погана!

– Починай з поганої.

– Америка випустила на нас атомні бомби!

– А яка добра?

– Вони пофарбовані у білий колір!

В МОРДУ ДАЛИ ЛЯШКУ, А З СИНЦЕМ ХОДИТЬ ЛЬОВОЧКІН

11.08.2014

– Чим закінчиться "російська весна" на сході України?

– "Українською осінню" у Москві.

х х х

– На Донбас найближчими днями виїде "ліквідаційна бригада" ГРУ-ФСБ для знищення ватажків терористів.

– Ну, нехай потренуються. Досвід корисний, після повернення в Росію може придатися.

х х х

Стрєлков кричить українським воякам: "Здавайтеся, а то це зроблю я!"

х х х

– Ну, все, – заявив "прем'єр ДНР" Бородай, – більше немає дурнів керувати зникаючою республікою!

– Як немає? – здивувався сантехнік Захарченко, – А я?

х х х

– Куме, ви, бачу, сепаратистські газети читаєте?

– Та читаю...

– Ви що, здуріли?

– Так я раніше читав наші – так аж руки опускалися: Європа зрадила Україну, газу зимою не буде, банки збанкрутують... А почав читати сепаратистські: хохли подчінілі почті вєсь Восток, хохли нас унічтожают, укпам помогаєт Амєріка, ДНР і ЛНР пріходіт кришка. Читаєш і серце радіє!

х х х

– Чув: російських журналістів не пустили в Україну через загрозу терактів?

– Правильно: російські журналісти – це, дійсно, загроза терактів!

х х х

– Литвин вважає, що Україна має запропонувати Росії "дорожню карту".

– Цей викидень української політики не може зрозуміти, що народ уже давно запропонував цю "дорожню карту" – ПТН ПНХ!

х х х

Світське життя.

Коломойський опублікував перший том декларації про доходи.

12.08.2014

Самопроголошений лідер самопроголошеної "Новоросії" самопроголосив себе імператором.

"Самопроголошуватися, так самопроголошуватися!" – вирішив самопроголошений.

х х х

– Пане прокурор, а де зараз сепаратист Допа?

– Під домашнім арештом. Зараз з'ясовуємо, де той дім, у якій країні.

х х х

Молодша група дитсадка. Малята щойно переглянули мультфільм "Піноккіо". Вихователька:

– Діти, ви запам'ятали, як звуть головного героя? Підказую: його ім'я починається на букву "П", живе він у країні дурнів й скрізь пхає свого носа.

– Путін! – хором відповіли діти.

х х х

МВС України прийняло рішення не впускати в країну 500 російських діячів культури. У Росії здивувалися: і де вони їх у нас стільки знайшли?

х х х

Майдан у Києві очистили. Залишилося провести суботник на Донбасі.

х х х

Може, хоч на військовий парад у День Незалежності мобілізують дітей чиновників, депутатів й олігархів.

13.08.2014

Відкриті списки на виборах у Раду нічого не дають. Якщо, наприклад, першим іде Ляшко, хіба незрозуміло, хто прилаштується в нього позаду?

х х х

Знак на україно-російському кордоні:

"Обережно! За парканом злий Путін!"

х х х

– Терористи в Донбасі – віруючі люди?

– Звичайно. У них там навіть храм є, вони бережуть, як зіницю ока – будинок Януковича.

14.08.2014

– Кажуть, Гіркіна поранено.

– Я дуже переживая! Не дай боже, помре до розстрілу.

х х х

Піндос з ЛНР питає піндоса з ДНР:

– А правда, що хлопці з "Правого сектора" сущі звірі?

– Правда – їм навіть зброю бояться давати!

х х х

– Хто такі російські бойовики?

– Це ті, хто в Україну їдуть сидячи, і з піснями, а назад – лежачі і під музику.

х х х

– Ляшко пропонує розстріляти Коломойського за те, що той наживається на АТО.

– Боюся, куме, що Коломойський наживеться навіть на своєму розстрілі.

15.08.2014

Політичні парадокси.

Учора в морду дали Олегу Ляшку, а з синцем під оком ходить Льовочкін.

х х х

– Якщо Рада не може прийняти нормальний закон про люстрації, вона повинна його відкрити.

– Але для цього їй на голову, як і Ньютону, має щось упасти!

х х х

– Прокуратура порушила справу проти компанії Коломойського.

– Підозрюють, що він не кошерний олігарх?

16.08.2014

Негарна підозра.

– Скільки на Україні людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією?

– А ви подивиться на рейтинги Олега Ляшка.

х х х

Бойовики, що засіли в Донецьку й Луганську, продовжують захищати населення від газу, води й електрики.

х х х

– Чули, професор Преображенський нещодавно відновив свої досліди?

– А я думаю, куди це Царьов пропав!

17.08.2014

– СБУ ліквідувала терористичну групу, яку координували спецслужби РФ.

– Та ви що! Невже всю фракцію Партії регіонів у Верховній Раді накрили?

х х х

Наявність у терористів на Донбасі танків, "Градів" і "Буків" вимагає введення до Кримінального кодексу статті за зберігання зброї в особливо великих розмірах.

х х х

Виявляється, голосно кричати "Росія" у Криму легше з набитим українським салом ротом.

х х х

У мережі з'явився вірус "Янукович". Він краде шапки при формуванні офіційних листів і документів.

86% РОСІЯН ВІРЯТЬ, ЩО ПРОТИ НИХ ПОСТАВ УВЕСЬ ЗЕМНИЙ ДИСК

11.08.2014

Симетрична відповідь.

Росія заборонила ввезення великої рогатої худоби, а Європа – в'їзд дрібної.

х х х

– Я – Великий Путін! – сказав кремлівський карлик.

– А мені насрати! – відповів голуб миру.

х х х

Путін розчарований: олімпіаду провів, Сталіна повернув, холодну війну відродив, залізну завісу й дефіцит продуктів повернув… А ерекція, як у молодості, все одно о не повертається.

х х х

Діагноз путінської Росії: невиліковна форма рашизму і прогресуюча державно-теріторіальна клептоманія на тлі параноїдальної миротворчості.

12.08.2014

Нова перемога кремлівського карлика.

Путін зробив буханець хліба видовищем.

х х х

Після третього рівня санкцій росіянам доводиться не закушувати, а занюхувати рукавом.

х х х

– У росіян тепер є тільки два місця для відпочинку – Крим і Колима.

– А чому не Сочі?

– Сочі – дорого.

х х х

Агрокомплекс РФ терміново освоїв виробництво цвілі для сиру.

х х х

Цікава цифрологія.

А чи знаєте ви, що число звіра 666 у штрих коді країни-виробника замасковане під 46.

х х х

"Годі просирати Росію!" – сказав Путін й увів заборону на їжу.

х х х

– Вибираючи Путіна, росіяни голосували за впевненість у завтрашньому дні.

– І от це дно нарешті прийшло!

13.08.2014

Путін викликав Шойгу:

– Останні навчання показали зниження боєздатності армії. Поясніть причину.

– Після заборони мата зміст команд перестав доходити до підлеглих.

х х х

"Миротворчі війська РФ" – це те ж саме, що й "Берегова охорона Сомалі".

х х х

Шизофренік Охлобыстин зізнався , що мріє зіграти шизофреніка Путіна в історичному фільмі.

х х х

Маразм – це не те, що говорить Путін, а те, що росіяни цьому вірять.

х х х

Все, до чого доторкався цар Мідас, перетворювалося в золото.

Все, до чого доторкається цар Ху…ло, перетворюється в санкції.

х х х

У казці: "Братику Іванку! Не пий воду з копитця – козленятком станеш!"

У житті: "Брате Івану! Не дивися зомбо-ящик – козлом станеш!"

х х х

Росіяни – єдина нація, знищена телевізором.

14.08.2014

Путін щосили намагається у всьому наслідувати Гітлера – той теж дуже любив відвідувати окуповані території.

х х х

– Назвіть найпопулярніший національний російський продукт масового споживання.

– Брехня.

– А чому не горілка?

– Тому що у горілки споживачів значно менше.

х х х

Все просто.

Росіяни одноголосно підтримали відмову Путіна від заморських продуктів. Їм вистачає й локшини на вухах.

х х х

Дивуюся я на Путю та й думку гадаю:

чому я не голуб, чому не літаю?

15.08.2014

– Чули, Путлер сказав, що російська армія буде оснащена сучасним наступальним й оборонним озброєнням, яке інші армії не використовують?

– Це він знову про жінок і дітей, якими прикриваються його герої?

х х х

Після повернення з відпочинку в Криму росіяни на запитання друзів "Ну як, там?" чесно відповідають: " КРЫМНАХ".

х х х

– Путінські каральні органи придумали, як збільшити туристичний потік в окупований Крим.

– І як же, куме?

– Тепер всі засуджені на 15 діб за адміністративні правопорушення будуть відбувати покарання в Криму.

16.08.2014

– Давай зустрінемося.

– А як ми впізнаємо один одного?

– У мене буде російське громадянство й сумний погляд.

х х х

У Росії за якістю продуктів харчування тепер стежитиме нова структура – Роскормхарчнагляд.

х х х

Хакеры обнародували пароль Дмитра Медведєва у твітері: "LaLaLaLa".

х х х

Ніщо так сильне не гнітить психіку Путіна, як відсутність корони.

17.08.2014

– Володимире Володимировичу, а залізна завіса буде?

– Виключено! Обійдемося колючим дротом.

х х х

Судячи з кількості російських військових, що беруть участь у тамтешніх навчаннях, хакі став у них національним кольором.

х х х

Аби самооцінка російських покупців не страждала, уряд РФ дозволив продавати вітчизняні продукти за ціною європейських.

х х х

– Мені шкода отих 25 тисяч туристів, які через банкрутство туроператорів застрягли за кордоном.

– А мені більше шкода 140 мільйонів, які застрягли в Росії.

Інші публікації автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі