Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
10.07.2014

Керівництво Васильківського району хоче на 2 тижні закрити всі медзаклади

Керівництво Васильківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Васильківського району Київської області змушує медичних працівників нібито за власним бажанням писати заяви на відпустки за власний рахунок на півмісяця.

Такі дії керівництво комунального закладу пояснює відсутністю достатнього фінансування.

Як повідомили заявники, колективу пригрозили, що в разі не написання відповідних заяв, в кінці року медичні працівники або не отримають заробітну плату, або відбуватиметься скорочення штату.

Медичні працівники вкрай обурені такими діями керівництва, адже за умов і без того низької заробітної плати, неоплачувана відпустка поставить родини медиків на межу виживання.

Я здивований такими пропозиціями місцевих начальників, адже зарплата працівників медицини, освіти, культури є захищеною статтею бюджету. А економію фонду заробітної плати варто якщо і проводити, то за рахунок тих, чия діяльність не дуже потрібна громаді і у кого великі зарплати.

Крім того, якщо увесь колектив лікарні на два тижні піде у відпустки, то що буде з людьми, яким знадобиться медична допомога?

Звернувся до Кабінету Міністрів України, Міністра охорони здоров'я та голови Київської обласної державної адміністрації з проханням вжити відповідних заходів реагування направлених на недопущення економії фінансування та скорочення штату медичних працівників КЗ ВРР (Васильківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги) Васильківського району Київської області. Та провести службове розслідування і вжити відповідних заходів реагування.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі