"Ти смачно готуєш навіть те, що я не люблю" (додане відео)

Ідея почати серію блогів про кулінарію наGazeta.ua з'явилася дуже просто. Взяла в руки одну зі своїх "настільних" кулінарних книг-шпаргалок і відкрила саме на рецепті курки з секретом. А відкрила, бо мої діти зробили там закладку сердечком-наклейкою. І щойно беру книжку з полиці, одразу натрапляю на цю сторінку. Вирішила, з цього і варто розпочати.
Прямого стосунку до професійної кулінарії не маю, я - фінансист. Але маю хобі, для мене це відпочинок, так би мовити психологічне перезавантаження. Можливо, для багатьох жінок приготування їжі стало повинністю, та для мене це задоволення. Тому хочу допомогти жінкам залишатися добрими мамами, хорошими дружинами та спокійними працівниками. А головне, щоб вони при всіх навантаженнях, залишалися гарними й привабливими! Мій намір - полегшити життя тим, хто читатиме та користуватиметься моїми рецептами й порадами. Хочу, щоб ви, зайшовши на свою кухню, мали відчуття, що тут раз-два - і готово.
Цей рецепт згодиться і для звичайної сімейної вечері, і до святкового столу.
Як і моя мама, завжди долучаю до приготування своїх доньок. Так використовуємо час для спілкування, заодно і вони вчаться. Вони ж мені підказують про свої побажання у смаках і приправах. Таким чином я зменшую ризик, що діти будуть "крутити носиками" та відмовлятися від їжі тільки тому, що їм не сподобався смак чи аромат. Смаки у них міняються дуже швидко, тому ми, дорослі, часто не встигаємо. Молодша донька якось сказала: "Мамо, ти дуже смачно готуєш навіть ті страви, які я не люблю".
"Курка з секретом"- це дуже смачно, інтригуюче, а головне ніяких екзотичних продуктів. Усе просто й надійно. Інгредієнти можна придбати у всіх магазинах. Я такі страви називаю "універсальними солдатиками". Не знаю, як у вас відбуваються походи в магазини, у мене раніше виходило, що зайшла по хліб, а вийшла з повним візком. Для того, щоб уникнути зайвих витрат, останнім часом роблю список продуктів, які використовуватиму (до дрібниць), а також ніколи не йду в супермаркет голодною.

Отже, інгредієнти: 1 тушка курки (вагою 1-1,5 кг), 1 кг картоплі, 125 г вершкового масла, 50 г бекону або копченої шинки, 1 лимон, невеличкий пучок кропу, жменя листя петрушки, жменя листочків кінзи, 3 зубчика часнику (серединку я завжди виймаю), 2 ст. ложки олії, дрібка свіжо змеленого чорного перцю, 1/4 ложки морської солі.
Далі процес виглядає так:
- Помити тушку, відрізати все зайве (я завжди відрізаю копчик, хоч багато хто цього не робить. Мені здається, що ця деталь робить курку якоюсь неапетитною) та висушити паперовими рушниками
- Посолити й поперчити
- Масло, петрушку, кінзу, кріп, бекон і часник (нагадую про серединку. Користі не приносить, тільки дає зайвий сильний запах і гірчить) змішати в окремій посудині. У цьому рецепті в мене найбільше часу займає відривати листочки кінзи та петрушки
- Під шкіру на грудці акуратно нашпигувати начинку. Так само начинити спину й стегенця (тут я роблю невеличкі надрізи)



- Лимон надрізати на чотири частини, і вкласти всередину курки (це і є секрет)
- Картоплю почистити й нарізати скибками. Посолити та приправити на ваш смак (я використовую базилік та орегано)
- Викласти навколо курки

Потім кладу курку в рукав для запікання.



Тим, хто стежить за фігурою, картоплю можна замінити зеленим салатом. Готуємо годину при температурі 180 градусів. Якщо курка велика, час приготування треба збільшити.



Смачного! Завжди експериментуйте!



Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують" !!!)))

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі