Jurko Zełenyj
Останнім часом більше відомий, як вигадник новотворів в УкрМові на запити сьогодення. Затято відстоює думку, що Мова повинна зберігати насамперед свою власну питомість у словотворенні, а запозичувати слова з чужих мов — варто в останню чергу, лише як 5-6 термін у синонімічному ряду. Запекло поширює думку, що для збереження Української мови та її природнього розвитку — варто запровадити Укр.Латинку, укладену з урахуванням суто наших мовних особливостей та вимог. Музичний, або як сам називає, "гудецький" оглядач. Аудіо-відео "пірат" з 30-літнім стажем. Наприкінці 1980—початку 90-х років активно діяв у розмаїтих молодіжних рухах, спільнотах, що виборювали Відновлення Незалежности України. У 1992-му брав участь у бойових діях в Придністров'ї в лавах УНСО. Завдяки татові-окупантові прожив близько 8 років у Чехо-Словаччині (тодішній ЧССР) у дитячому та молодшому шкільному віці. Каже, що саме тоді й зародився по́тяг як до мов -- насамперед слов'янських, так і до меломанства. Мовляв, мав значно більший доступ до "західних ворожих радіоголосів", аніж його ровесники в Радянському Союзі.
22.04.2014
2

Чому 20-літні "провокатори" завжди далекоглядніші за "сивочолих" політиканів?

Пригадую, коли по юні в лавах УСНО був у Придністров'ї, то різні горе-інтєлєктуали нам кричали у спину, що ми провокатори, найманці Москви і КҐБ, і що ми даємо привід забрати в України Крим...

Гаразд, винесемо це питання за дужки: вже як від 1992 року ні УНСО, ніхто інший не давав жодних приводів до хвилювання щодо Придністров'я. Але чому ж тоді, куррва, Крим все одно урвали??

Передбачаю, що зараз нарвуся на запекле, можна сказати фанатичне обурення, але таки скажу: одним з тих, хто тоді найгучніше горлянку надривав в істериці, мовляв, українські хлопці з УНСО в Придністров'ї — це "кремлівські провокатори" був... ая́, В'ячеслав Чорновіл та іже з ним РУХмани (для тих, хто ті часи проїхав: так називали вже у середині 1990-х усіляких діячів з "Народного Руху України за Перебудову". Особливо такого вусато-шевченківського виду, хоч не обо'язково ;) Окремі з них навіть досі нардепують.

Вже через рік, у 1993-му, ті самі базікали, що назвалися "інтєлєктуалами нації", знову те саме кидали у спину моїм побратимам з УНСО, які брали участь в бойових діях проти кацапських окупаційних військ у Сакартвело.

І тільки події 2008 року показали, наскільки вони — ті невиправні "радикали" та "провокатори" вже купу років вперед передбачливо зазирали в Історію...

UVAGA!! ZAPYTANNJA:

Чому дії 20-річних або ж трохи старших, але просто зірвиголових хлопчаків ЗАВЖДИ є значно далекосяжнішими, такими, що передабачають розвиток подій у розрізі 20-літної переспективи наперед, а буцім як інтелектуали ЗАВЖДИ опиняються в сраці? Га?

Наразі у мене лише одна відповідь на це питання:
Бо 20-літні та зірвиголові діють щиро, а не думають про якісь поміж партійні та підкилимні ігри, політичні хитросплетіння, інтриги, розпил посад та поділ портфелів. Бо 20-літнім відчадухам не знайома така облудна тяма, як "політична чи партійна доцільність"! Бо радикали завжди керуються вищим ірраційональним, а політикани — лише приземленим раційональним... Відтак останні просто не здатні зазирнути на 5, 10, а тим паче на 20 років наперед! І не просто зазирнути, а ще й розрізі причинно-наслідкового зв'язку!

Раби духу просто фізично не можуть бути інтелектуалами! Це йде проти Законів Природи. А проти Природи, як відомо — не попреш. Максимум мети політиканів усіх мастей — це бути упізнаваними клоунами на ТБ, не більше.

Це довів НЕполітикан, але Політик Джохар Дудаєв ще у середині 1990-х.

Це засвідчили взимку 2014-го ті самі 20-літні зірвиголови з щитами та шоломами на вулицях Грушевського та Інституцькій, які постійно діяли ірраційонально, а відтак наламували усю "хитромудру схему виходу з кризи" тодішніх ОПОлітиків, які нині майже у повному складі в "тимчасовому уряді" України.

Це знову і знову доводитимуть ще сотні Гідних Людей, яких й надалі політичні пройдисвіти вважатимуть підірваними та божевільними...

Натомість елєкторальноє полє знову і знову віритиме розмаїтим млямлям та дурникам, яких сприйматимуть буцім як за "останніх мудреців суспільства".

Але ж ми то знаємо, що насправді вони — не більше, ніж блазні для ТБ.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі