Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
16.04.2014

Держархбудконтроль призупинив будівельні роботи на пляжі "Аркадія"

Держархбудконтроль призупинив демонтажні роботи будівлі на "Аркадія" пляжі, 16/1 в Одесі та змусив забудовника сплатити штраф.

Таку відповідь на своє звернення щодо виконання будівельних робіт в межах комплексу охоронної зони "Аркадія" у м. Одеса отримав від Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Нагадаю, до мене надійшло звернення ГО "Громадська ініціатива південного регіону", які повідомили мене про початок несанкціонованих будівельних робіт з будівництва торгово-розважального комплексу на території зелених насаджень загального користування в межах комплексу охоронної зони "Аркадія" – пляж "Аркадія" м. Одеса (територія Аркадійської балки).

Під час перевірки з виїздом на місце 20.02.14 Інспекцією було встановлено, що роботи, які велись на пляжі – це демонтаж будівель сімейно-оздоровчого комплексу за адресою: "Аркадія" пляж, 16/1. Проте, ТОВ "Аркадія-Сіті", яке відповідно до свідоцтва про право власності на нерухоме майно є і власником будівлі, і замовником робіт, не мало дозволу від Держархбудконтролю на право виконання підготовчих робіт за вищевказаною адресою.

Аркадія – це територія санаторно-курортної забудови з певною кількістю пам'яток архітектури, яка входить до зони охорони пам'яток і історичних ареалів міста Одеси. Відповідно, на цій території заборонене будівництво без погодження відповідних робіт з пам'яткоохоронними органами.

Зараз, коли в Одесі проходить передвиборча кампанія на посаду мера міста, громада має не лише слухати розповіді кандидатів про загальні речі, а й вимагати від них прописати у їхніх програмах пункти про збереження пам'яток архітектури, зелених зон та неможливості забудови пляжів Одеси.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі