Михайло Басараб
політолог, кандидат політичних наук, член президії Громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні
11.04.2014

Конкурс в МВС - профанація?!

SOS! Дуже прикро, але свавілля корумпованого бюрократичного апарату продовжує вражати. Сподіваюся мене почують Арсен Аваков, Єгор Соболєв, Юрій Бутусов, Тетяна Чорновол!

Менше місяця тому МВС зробило велику помпезність з публічного обговорення кандидатур на вакантні посади керівників кількох обласних управлінь міліції. До процесу залучили представників громадянського суспільства. Пан Аваков навіть зробив відповідний запис на своїй сторінці у Фейсбук.

Мій колега і голова Українського юридичного товариства Олег Березюк, а також голова Громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в України Володимир Василенко рекомендували на вакантну посаду одного з кандидатів. Прізвище пошукача не називатиму свідомо. На сайті МВС і в дописі міністра Авакова у Фейсбук за 30 березня воно було.

З якогось дива, без вмотивованих пояснень, МВС недавно продовжило прийом заявок. Яким же було наше здивування, коли, врешті-решт, на сайті міністерства з'явився новий список претендентів, в якому з попереднього опинився лише пан Гринцевич - нинішній виконувач обов'язків керівника міліції Київщини. Для тих, хто не знає, скажу, що цей діяч підозрювався у знущаннях над затриманими в період його служби в столичному Шевченківському РВВС. Так, це саме той райвідділ, в якому загинув студент Індило.

Так ось! Іншим, кого зі списку викинули, навіть не запросивши на співбесіду, не збиралися пояснити причин такого рішення. Жодних пояснень й запрошень не було і на адресу громадських організацій, які висунули свого кандидата.

Сьогодні зранку в МВС було напівтаємне засідання щодо конкурсу на вакантну посаду очільника міліції Київської області. Разом з Олегом Березюком і пошукачем ми спробували потрапити на це засідання. Нас туди не пустили. Ми не особливо й здивувалися, бо як кажуть знаючі люди, хабарі в міністерстві за призначення продовжують брати з повним розмахом.

Я не дивуюся виродкам у мундирах, які ще два місяці тому розстрілювали людей. Разом з тим, мені важко спокійно дивитися на нинішніх високопосадовців і вчорашніх майданівських політиків, поруч з якими ці люди гинули. В момент чергового договрняка на мить уявіть собі вдову і сиротину з якогось села на Рівненщині, які втратили свого коханого і татуся.

Від себе і колег повідомляю - спокійно дивитися на свавілля у нинішній владі не збираємося, волати будемо голосно. А Сергію Соболєву і Юрію Бутусову раджу дистанціюватися від негідників, які "мутять". Вірю у Вашу порядність. Своєю присутністю Ви освячуєте мерзоту, яка і не збиралася кудись йти або змінюватися.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі