Відкритий лист депутату ВР від Партії регіонів Віталію Журавському. Або хто у країні провокує терор

Шановний пане депутат!

Чи не прокурори і, зокрема, депутати ВР провокують у країні терор, що в певній мірі суміжний із тероризмом.

Останнє поняття чи його суть засуджується у всьому світі.

Верховна Рада прийняла у першому читанні  законопроект (одним із авторів якого Ви є) про посилення відповідальності за наклеп, тобто умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки.У правовій державі десь у Німеччині чи Латвії цей закон напевне б спрацював в інтересах суспільства.

Після вступу в силу цього законопроекту людина в Україні у більшості випадків захистити себе уже не зможе.

Конкретні приклади, де доводилося проводити журналістські розслідування.

Резонансна справа вбивства підприємця Святослава Кізя. Причетним був до нього  перший заступник начальника міліції. На контакт вийшов один із працівників міліції, але неофіційно.  Того підприємця возили із одного райвідділу в інший, домагалися грошей. В кінці кінців вбили. Вкинули у яму і засипали селітрою. Вважали, що всі кінці поховали.

З прийняттям даного закону оприлюднення подібної інформації могло б привести до того, що міліція спільно із суддями пришили б мені наклеп. І я б нічого не довів.

По цьому ж самому випадку інший епізод. На час спілкування із вдовою вбитого надійшла інформація, що  по місцю проживання підприємця із Полтави, із обласного управління МВС направляють групу осіб для  привласнення мікроавтобуса і інших цінностей під приводом вилучення. Називалося й прізвище конкретної особи при "зірках", котра це майно хотіла привласнити.  Телефоную в обласне управління МВС відносно цієї інформації. "Вовтузіння" навколо майна затихає.

Якщо схвалять цей законопроект, то це буде також можливість і по схожому епізоду  "пришити" мені наклеп. І щось довести на свою правоту я тоді однозначно, що не зможу. А значить і захистити конкретних людей чи навіть у певній мірі інформаційно підтримати також не зможу.

Ще деякі реальні факти, де доводилося проводити журналістські розслідування. Лохвицький район Полтавщини. Там місцевий мажор із однолітками вбили чоловіка. Справу фальсифікували кілька років. Значить, і по журналісту при бажанні з прийняттям цього закону сфальсифікували б матеріал про наклеп!

На Миргородщині дружина прокурора Лубенського району орендувала на території Шахворостівської сільської ради водне плесо. За оренду не платила. Коли проводили ревізію КРВ по цій сільській раді, то приїхав прокурор і розмахував "корочками" та погрожував працівникам КРВ розправою. Після цого пішов на підвищення. За оренду не заплачено і по сьогоднішній день. Якщо цей закон вступить у силу, то прокурору абсолютно нічого не коштуватиме сфальсифікувати справу проти журналіста, котрий " посмів  звести наклеп  на посадову особу – прокурора".

Вже сьогодні прокуратура та суд перетворилися у мафіозний клан, котрий запросто і відкрито фальсифікує документи.

Шановний пане депутат!

Не полініться, погугліть: "В Україні прокурори фальсифікують документи, залякують та знищують свідків".

Викладене в матеріалі, це лише вершина потужного айсбергу фальсифікацій, по яких існують колнкретні документальні докази.

Пане Журавський!

Зараз публічно інформую Вас про наступне: і Миргородський міжрайонний прокурор Андрій Передерій і прокурор Полтавської області причетні до фальсифікацій документів "...по справі про незаконне звільнення та поновлення на роботі" І їм за це нічого не було, немає і,  напевне, нічого  не буде, якщо ваш законопроект вступить у силу. Хіба що ваш законопроект дійсно не від лукавого і спрямований проти тих, хто сіє у державі розбрат та терор.

Якщо так, то тоді, сподіваюся, незабаром з'явиться інформація про ваші потуги чи потуги представників вашої фракції від Партії регіонів про притягнення всіх, хто займався ці роки фальсифікаціями документів "...по справі про незаконне звільнення..." до відповідальності. Якщо ж ні, то це однозначно вказує на те, що ваш законопроект спрямований на захист приватних інтересів тих, хто вбиває, фальсифікує справи, займається державним рекетом, казнокрадством. І лише з однією метою: щоб подібні факти не були оприлюднені!

Але тоді запитання: а для чого взагалі потрібні такі люди як ви  у Верховній Раді? І тоді це означає, що представникам Партії Регіонів немає чого взагалі робити у Верховній Раді наступного скликання.


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі