Андрій Калахан
Християнин. Соціал-націоналіст. Журналіст і блогер. Депутат Луцької міськради
12.04.2012
10

Панове Яценюк, Турчинов і іже з ними! Пора вибачатися!

Я проти нинішньої злочинної влади. Але й "офіційна опозиція" не відстає, вкотре показуючи свою ницість.

Дискусії стосовно закону про вибори народних депутатів тривали ледве не з самого обрання Януковича Президентом. І з початком цих дискусій опозиція наперебій заявляла, що не буде підтримувати пропоновану владою мажоритарно-пропорційну виборчу систему.

Але коли від слів дійшло до справи, то 17 листопада 2011 року депутати від "Батьківщини" і "Фронту змін" дружно проголосували за вигідний владі закон. У ньому передбачена пропорційно-мажоритарна система, заборона участі блоків і прохідний бар'єр по "пропорційці" у 5%. Словом, все те, чого хотіла Партія регіонів.

Але з боку опозиції посипалися слова, які заперечували сказане "фе" перед голосуванням за закон:

Арсеній Яценюк: "Це - перемога опозиції. Були чітко сформульовані вимоги опозиції, і нам вдалося добитися виконання цих вимог. Більшість хотіла прийняти закон, яким вкрасти голоси виборців, як це було під час місцевих виборів. Ми не допустили прийняття цього закону і фальсифікації. За цим законом опозиція виграє парламентські вибори 2012 року"

Олександр Турчинов: "Попри всі свої недоліки новий закон про вибори народних депутатів України містить механізми, що зменшують ризик фальсифікації виборів"

Микола Мартиненко: "Опозиція опинилась перед обмеженим вибором: або змішана система з масштабними фальсифікаціями, як це планувала влада, або закон, який дає шанс суспільству на демократичні вибори. Ми обрали другий варіант. На жаль, по деяким політичним позиціям досягти домовленостей не вдалося. Але з 20 вимог опозиції 17 задоволені повністю"

Сергій Подгорний: "Ми зробили максимально все можливе, щоб вибори, заплановані на 2012 рік, відбулися демократично і прозоро... Новий Закон про вибори дає можливість опозиції перемагати на майбутніх виборах"

Подібних речей з боку опозиції було сказано багато.

Але варто було Конституційному суду визначити норму про паралельне балотування неконституційною, як позиція опозиції кардинально змінилася і виборчий закон тепер "поганий". Про це йдеться у свіжій заяві Комітету опору диктатурі.

Проте опозиційні наперсточники підміняють поняття. Твердження КОДу про те, що рішення Конституційного суду нівелює дух і сутність ухваленого закону про вибори, є наскрізь маніпулятивним. Бо заборона паралельного балотування у списку та по мажоритарці змінює важливий, але далеко не визначальний елемент закону про вибори. Базових елементів, таких як змішана система, бар'єр та участь блоків, опозиція не оспорює. Хоча саме ці елементи дають набагато більші козирі владі, ніж паралельне балотування.

Варто зауважити, що перед ухваленням закону про вибори опозиція подавала 20 своїх вимог до закону про вибори, 17-ть з яких були враховані. І у списку тодішніх вимог опозиції одночасне балотування було відсутнє. Тобто реляції опозиціонерів про досягнуту у виборчому законі мінімізацію фальсифікацій не стосуються паралельного балотування! Тепер же намагаються скласти враження, що саме від цієї норми і залежить чесність виборів.

"Торік під тиском світової спільноти влада змушена була піти на поступки опозиції, але теперішні їхні дії демонструють, що діалог з "наперсточниками", як і попереджала лідер опозиції Юлія Тимошенко, – неможливий", - йдеться у заяві КОДу. Тільки ось чомусь минулоріч у листопаді вважали інакше. А до слів Юлії Тимошенко так і не дослухалися. Всі визнали, що погодження Тимошенко щодо нового виборчого закону не було. А компроміс із одними наперсточниками інші наперсточники досягнули легко.

"У зв'язку з цим ми не вважаємо дійсними свої голоси під законом про вибори і заявляємо про те, що наше голосування за цей закон є таким, що не відбулося", - таке твердження парламентської опозиції нагадує гарну міну при поганій грі. Бо жодного юридичного механізму відкликання голосу не існує. А тому принаймні де-юре закон і надалі чинний. Тобто ця заява Комітету опору диктатури не несе жодних реальних загроз правлячому режиму. Опозиційний мавр справу зробив - опозиційний мавр пішов.

Оскільки голоси відкликані, то, можливо, опозиція і відкличе свої пафосні реляції на тему "з-цим-законом-ми-виграємо вибори"? Пане Турчинов, Яценюк, Кожем'якін і іже з ними! Пора вибачатися перед українським суспільством за "освячення" відверто провладного виборчого закону і подальше виправдання цієї підтримки! Визнайте, що ухваливши цей закон, ви підіграли владі!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі