Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2013 10:00
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч

Травка за півціни

– На кожному кроці обдурюють, аби тільки заманити клієнта, – ­реагує знайома Наталя на новину про можливе перенесення супер­маркетів за межі міста.

Вона бере участь у програмі "Власний рахунок" від "Сільпо". За покупки нараховують бали. Потім щось безкоштовно можна взяти.

– Перед Новим роком накупила на півтори тисячі балів, – каже. – ­Згодом у чеку побачила, що їх не нарахували. Зателефонувала на гарячу лінію. Там пояснили, що з листопада діє новий закон: якщо серед продуктів є алкогольні напої, жодні акції не поширюються. Через пляшку пива втратила халяву.

Багатший та п'яніший платить більше

У моєму рідному селі супермаркетів нема. Там лише два магазини. Один у народі прозвали "Жіночі сльози", другий – "Бу-ру-ру". ­Назва виникла, коли там крутили дискотеку три діджеї – Богдан, Ромко й Ростік. Про діджеїв у селі давно забули, а назва залишилася. Тепер приміщення взяли в оренду два місцевих брати-підприємці. Там завжди можна послухати ­попсу, випити пива та закусити апельсинкою. Хлопці не відстають від ­супер­маркетів – також проводять акції. На продуктах не ставлять цінників. Дивляться по клієнтах: бідніший і тверезий платить менше, багатший та п'яніший – більше. Якщо у когось гаманець спорожнів, може взяти товар у позику без відсотків. Його заносять у зошит боржників. Правда, один не встиг повернути півтори тисячі й помер. Жінка відмовилася погасити борг. Та хлопці не розгубилися. Суму розділили між іншими боржниками у зошиті. Змусили виручити покійного ­колегу.

У "Бу-ру-ру", на відміну від "­Сільпо", на алкогольні напої акції поширюються. Якщо після десятої вечора придбав півлітринку, отримуєш бонус: можеш покурити травку за півціни.

Зараз ви читаєте новину «Травка за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути