Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2013 14:45
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч

Пляшечка з-під парфумів

Подружка Марія з чоловіком другий рік живуть в Ізраїлі. Винаймають кімнату в російської єврейки Лії на околиці Тель-Авіва. Лія постійно скаржиться на самотність: чоловіка ніколи не мала, а єдиний син стосунків не підтримував. Йому заборонила дружина.

– У євреїв мама – то святе, але на місці невістки я також не спілкувалася би з Лією. Вона жахлива, – розказує у Skype подружка. – У неї три квартиранти. Платимо за житло та комунальні. Кожну копійчину вирахує. Якось приходить і каже, аби 2 шекелі додали, бо платня за воду прийшла більша. На наші гроші то 4 гривні. Сама ж нічого не робить. Днями дивиться телевізор. ­Вмикає його на повну гучність. При тому хрумає яблука. За день до 5 кілограмів з'їдає.

За день з'їдає п'ять кілограмів яблук

Марія каже, одного разу господиня попросила гроші за квартплату наперед. Вони їй треба були на акційний холодильник, до якого нібито мали додати п'ять подарунків. Лія отримала два – фен і праску. Протягом місяця вона тричі на день телефонувала в магазин, по два рази ходила. Урешті власник не витримав. Щаслива жінка принесла пароварку, електрочайник і кип'ятильник. Квартирантам дозволила користуватися тільки останнім.

У Маріїн день народження Лії не було. Напередодні зателефонував син і сказав, що в нього народилася донька. Захотів із мамою зустрітися у парку, аби показати онуку.

– Хазяйка повернулася пізно ввечері. Перепросила, що запізнилася на день народження, і подарувала пляшечку дорогих французьких парфумів. У мене таких ніколи не було.

Наступного дня Лія попросила Марію, аби та, коли використає парфуми, повернула їй пляшечку.

Зараз ви читаєте новину «Пляшечка з-під парфумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути