Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2016 00:35

За посаду охоронця тюрми платили 25 тисяч євро

Результати тестів 88 кандидатів на посаду охоронців в'язниць Італії підробило мафіозне угруповання "Каморра". На 400 місць хотіли працевлаштуватися понад 8 тис. людей. Уряд оголосив про відкритий конкурс. Так хотіли уникнути корупції в тюрмах. Тести друкували в Неаполі. Власником поліграфічного підприємства є родич мафіозі. Відповіді передавали через навушники, браслети.

— На іспитах можна було влаштувати виставку шпигунських при­строїв і хитрощів, — каже Гвідо Переллі, поліцейський із Неаполя. — Мікронавушники, ручки з екранами. Один хлопець сидів і бубонів відповіді наперед. Із 3-годинним тестом упорався за 7 хвилин. Результати іспитів слід скасувати. Інакше ми потонемо в судових позовах і апеляціях.

Відповіді можна було купити за 25 тис. євро, встановила прокуратура.

— Ми з мамою вирішили заплатити, — каже 24-річний Ніколо Лібіні з Рима. — Я відповідав вимогам, але тестів боявся. Посада — непогана, а рівень безробіття — страшний. Тому хотів піти на цю роботу, аби не сидіти вдома. Витрачене відробив би за рік. Передавати мафіозі заборонені предмети чи виконувати їхні прохання не збирався. Хоча знаю — так хлопці заробляють ще дві зарплатні за місяць. Я хотів працювати більш-менш чесно. Зараз маю пройти переатестацію.

У Римі протестують близько 100 людей. Вони склали тести. Тамтешній мін'юст хоче влаштувати повторний іспит. Завдання друкуватимуть за кордоном.

7 700 членів "Каморри" відбувають покарання у в'язницях.

Зараз ви читаєте новину «За посаду охоронця тюрми платили 25 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути