Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2016 07:05

Уряд Британії вдруге очолила жінка
2

Терезу Мей часто критикують за екстравагантність в одязі. Любить сукні з декольте. Перевагу віддає бренду ”Версаче”
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.independent.co.uk
Ларрі є третім котом на посаді мишолова. Попередніх звільняли зі зміною прем’єр-міністра

У середу 13 липня британський уряд очолила 59-річна Тереза Мей. Вона стала другою жінкою після Маргарет Тетчер на цій посаді. Працювала міністром внутрішніх справ у попередньому уряді. Мей була єдиним кандидатом на пост прем'єр-міністра. Її конкурентка, міністр енергетики Андреа Ледсом відмовилася від боротьби. Пояснила, що Мей краще впорається із завданням і немає потреби витрачати дев'ять тижнів на дебати.

Попередній прем'єр-міністр Девід Кемерон ­заявив, що йде у відставку після оприлюднення результатів референдуму про вихід країни з ­Євросоюзу. Мей також замінить його на посаді голови Консервативної ­партії.

— Нині основним завданням прем'єра є стабілізація фінансової ситуації та курсу фунта, — каже аналітик із Лондона 54-річний Грегорі Астен. — Інвестори бояться змін. Ще треба уникнути політичної кризи. Потрібен жорсткий компроміс із лейбористами. Вони призвели до цієї ситуації, але з наслідками доведеться розбиратися Мей. Друга велика проблема — криза з мігрантами. Власне, вона головна, бо з цього все почалося. Мей обіцяє припинити вільний рух через кордони. І налаштована дуже рішуче.

Тереза Мей — єдина донька священика. Закінчила географічний факультет Оксфордського університету. Працювала фінансовим консультантом Центрального банку Англії. Заміжня 36 років. В інтерв'ю сказала — шкодують із чоловіком, що не змогла народити. Після цього припинила розповідати про особисте життя. Любить дизайнерський одяг. Удома має понад 100 кулінарних книг.

Кіт-мишолов залишиться жити на Даунінг-стріт

Після відставки 49-річного ­Девіда Кемерона офіційним мишоловом резиденції ­залишиться кіт Ларрі. Його ­взяли з притулку 2011-го. Тварина — державний службовець. Родина попереднього прем'єра переїхала до маєтку вартістю $4,7 млн. Трьом дітям шукають нову школу. Резиденцію глави уряду звільнили для Терези Мей та її чоловіка. Нова прем'єрка сказала, що добре ставитиметься до Ларрі.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Британії вдруге очолила жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути