Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2016 06:10

Шукати живих людей заважають коти

Щонайменше 247 людей загинули в центральній Італії через землетрус у ніч на 24 серпня. Під завалами залишаються понад 100 осіб. Найбільше постраждали міста Аккумолі, Аматріче, Пескара-дель-Тронто і Арката-дель-Тронто. Поштовхи були амплітудою 6,2 бала. Їх відчували в Римі й Хорватії.

— Неймовірно важко працювати, — каже координатор рятувальників Матео Перра. — О сьомій ранку почали складати перші списки загиблих. Родина: 8-місячний малюк, 9-річний хлопчик і батьки. Пара стареньких у ліжку. Новонароджена дитина. Багато дітей, дуже багато. Коли люди спали, їх завалило.

Мер Аккумолі заявив, що 2,5 тис. жителів втратили домівки. У постраждалих населених пунктах розгорнули наметові містечка. Волонтерів просять допомогти шукати живих.

— Рятувальників замало, — продовжує Матео Перра. — Коли чуємо, що є хтось живий, зосереджуємося на цьому місці. Можемо втратити когось слабкого в іншому. У перші години допомагав плач дітей. Заважають перелякані крики тварин. Якщо десь є кіт — людини не чуємо. І собак це відволікає. Сусіди кажуть, що завалило родину. Розкопуємо — всі мертві.

У місті Аматріче вціліла вежа XIII ст. Годинник на ній зупинився.

У квітні 2009-го за 45 км від цього регіону стався землетрус магнітудою 6,3 бала. Тоді загинули 295 людей. Ще 1 тис. поранені. 55 тис. залишилися без даху над головою.

12 січня 2010-го на Гаїті внаслідок землетрусу загинули 212 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Шукати живих людей заважають коти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути