пʼятниця, 27 травня 2016 00:25

Одному водієві продають не більше 20 літрів бензину

У Франції мітингувальники паралізували роботу восьми нафтопереробних заводів. Два зупинилися. На інші не пропускають бензовози. Так борються проти трудової реформи. Після її запровадження отримуватимуть меншу зарплатню і втратять частину пільг. Поліція у ніч на середу під Марселем застосувала водомети і сльозогінний газ проти людей. За кілька годин дорогу знову перекрили. Пізніше представник уряду заявив, що влада готова до жорсткіших кроків, аби відновити роботу заводів.

На заправках продають не більше 20 л на одну машину. Водії по декілька годин стоять у чергах. Третина АЗС закрилися.

— Я об'їздив 10 заправок, — каже таксист Лука Мантольї. — На одній залив 5 літрів. У країні постійно хтось протестує. Але ще ніколи це не зачіпало всіх. У мене чотири скасовані рейси в аеропорт. Я не знаю, як люди викручуються. В Кале 2 кілометри туристів із порожніми баками. Їздять менше автобусів, бо немає резерву пального. Хто міг подумати, що заблокують усі заводи одразу?

Також у Франції страйкують залізничники, працівники портів і внутрішніх авіаліній. Скасували понад 100 авіарейсів і потягів. Представники профспілок кажуть, що не почнуть працювати, доки їхні вимоги не задовольнять.

Зараз ви читаєте новину «Одному водієві продають не більше 20 літрів бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути