Ексклюзиви
пʼятниця, 16 вересня 2016 07:50

Найбагатший чоловік світу не фотографується й не дає інтерв'ю

Автор: ФОТО З САЙТА www.dailymail.co.uk
  У найбагатшої людини світу Амансіо Ортеґи троє дітей. Маркос і Сандра — від першого шлюбу. З Мартою, донькою батька від другого шлюбу, вони не спілкуються
У найбагатшої людини світу Амансіо Ортеґи троє дітей. Маркос і Сандра — від першого шлюбу. З Мартою, донькою батька від другого шлюбу, вони не спілкуються

Минулого тижня статки іспанця 80-річного Амансіо Ортеґи перевищили $79,5 млрд. Це на мільярд більше за доходи попередньої найбагатшої людини світу Білла Ґейтса, засновника корпорації "Майкрософт".

Ортеґа володіє компаніями з дизайну та пошиття одягу "Зара". До них належать чотири бренди. Це — найдорожча мережа у світі. Мають шість тисяч магазинів у 90 країнах. Цьогоріч Амансіо збирається передати управління доньці 31-річній Марті. Та пройшла стажування в усіх відділах компанії. На першому місці роботи складала стелажі в магазинах. Нині професійно займається кінним спортом.

Амансіо Ортеґа володіє кількома хмарочосами, торговими центрами й елітними будинками в Мадриді, Лондоні та Нью-Йорку. У лютому купив 22-поверхівку в торговому районі Сеула, столиці Південної Кореї.

Батько Амансіо був робітником на залізниці. У 14 років Ортеґа влаштувався кур'єром до шевця в Ла-Коруньї. Потім працював менеджером у магазині. Відкрив власне ательє, коли йому було 37. Шили нічні сорочки, білизну й одяг для немовлят. 1975-го покупець відмовився від великої партії білизни. Ортеґи вирішили продати її самостійно. Відкрили перший магазин "Зара".

Амансіо не дає інтерв'ю й не фотографується. Не приходить на публічні заходи. Проігнорував вечірку, коли його компанія стала найдорожчою в Європі. Часто приходить до магазину поговорити з консультантами. Якщо ті кажуть, що покупці ігнорують якусь річ, її вилучають із продажу. З першою дружиною прожили 20 років. Розійшлися 1986-го. Тоді ж Ортеґа одружився з молодшою на 19 років колегою. Нині вона керує основними напрямками в компанії.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший чоловік світу не фотографується й не дає інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути