Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 07:50

На місці концтабору збудують ковбасний завод

На території колишнього нацистського конц­табору в австрійському Гаймінгу планують побудувати завод із виробництва ковбас.

Концтабір створили під час Другої світової війни. Щоб розчистити під нього місце, людей змусили продати свої ділянки. Сотні в'язнів Гаймінга тяжко працювали на будівництві греблі для ГЕС.

Після війни табір знесли. Ділянка перейшла у власність енергетичної компанії. Довго час була занедбаною. Потім її продали "Хендл Тіроль". Це один із провідних виробників ковбасних виробів у Австрії.

Нещодавно компанія оголосила про плани побудувати на цій території завод. Мешканці протестують. Спадкоємці колишніх власників ділянок вимагають компенсацію. Стверджують, нацисти змусили їх продати землю за безцінь. Однак ці угоди в повоєнні роки вже розглядала спеціальна комісія. Дійшла висновку, що вони відбулися в рамках закону. Тому підстав платити компенсацію немає.

Зараз ви читаєте новину «На місці концтабору збудують ковбасний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути