вівторок, 24 травня 2016 06:10

Літак із 66 людьми зник з екранів радарів

Літак компанії "Іджипт Ейр" зник з екранів радарів. Вилетів із Парижа до Каїра о 23:09 у середу 18 травня. О 2:45 зв'язок із ним обірвався. Тоді саме пролітав над Середземним морем. На борту були 56 пасажирів і 10 членів екіпажу. Серед них найбільше єгиптян і французів.

Літак залетів на 16 км у повітряний простір Єгипту, заявили в компанії. За 40 хв. мав прибути в Каїр. Рухався на висоті 11 км. Про жодні проблеми екіпаж не повідомляв. Спочатку в "Іджипт Ейр" заявили, що знайшли уламки літака біля грецьких островів, але пізніше спростували цю інформацію. США кажуть, що супутники не зафіксували вибухів у літаку.

— Таке враження, що літак із 66 людьми на борту просто впав у море з висоти 11 кілометрів, — коментує офіцер Джеремі Стайс. — Причини треба встановити, але це видається дуже дивним. Через 3 години 40 хвилин після вильоту літак нахилився ліворуч. Потім зробив повне коло і повернувся на правий бік. При цьому втрачав висоту. Пілоти навіть не намагалися подати сигнал тривоги. Це характерно для терористичних атак. Хоча вибуху не було. Вже на висоті 3 кілометри — жодного сліду чи зачіпки. Скоріш за все, він розвалився ще до падіння в море.

За добу перед рейсом літак виконав чотири перельоти — зі столиці Еритреї Асмари до Каїра, потім до Тунісу і назад, далі вилетів у Париж. Простояв в аеропорту 1,5 год. години і вирушив у зворотний рейс.

— Не думаю, що справа в технічній несправності, — каже міністр цивільної авіації Єгипту Шаріф Фатхі. — Літак перевіряли перед кожним вильотом. Екіпаж досвідчений. Ймовірніше, це теракт.

Грецькі, єгипетські та французькі рятувальники розпочали пошуки.

31 жовтня торік терористи підірвали над Синайським півостровом літак російської компанії "Когалимавіа" із Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга. Загинули 224 людини.

Зараз ви читаєте новину «Літак із 66 людьми зник з екранів радарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути