Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 05:30

Китайці шукають наречених у Сибіру

Для китайських бізнесменів організовують шлюбні тури Сибіром. Коштують від $8 тис. Намагаються знайти наречених із білою шкірою та блакитними очима. У Китаї на кожні 100 жінок припадає 120 чоловіків. А в Росії — лише 85.

Зустрічі організовують шлюбні агентства на російському Далекому Сході. Знайомства відбуваються у фешенебельних ресторанах і нагадують бізнес-ланч. 5–10 китайців спілкуються з 20–30 кандидатками на заміжжя віком до 35 років.

— Китайські чоловіки ставляться до жінок з повагою. Для них важливо, щоб дружина була стримана, природна, спокійна. Аби мала лагідну вдачу й не конкурувала з чоловіком. Росіянки для них — як подарунок. Китайці, які до нас приїжджають, налаштовані на серйозні стосунки. Вони швидко закохуються в сибірських дівчат. Ті хазяйновиті, цінують чоловіка. Охочих жінок багато. Хочуть іншої долі. У нас зараз черга. У місті відкрили курси китайської мови, культури й кухні для кандидаток, — розповідає директорка новосибірського шлюбного агентства "Открытые сердца двоих" Олена Суворова.

Торік її агенція організувала перший тур для шести заможних китайців. Двоє знайшли майбутніх дружин у Новосибірську, троє — у Красноярську. Ще три міжнаціональні пари склалися в Хабаровську.

Гендерний дисбаланс у Китаї — один із найсерйозніших у світі. Через політику "одна сім'я — одна дитина" батьки налаштовані на хлопчиків. Дівчаток здають до притулку або лишають на вулиці. Щороку роблять понад 1 млн абортів — коли дізнаються, що народиться дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Китайці шукають наречених у Сибіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути