Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 16:41

Із ляльок Барбі роблять Ісуса та Марію

Американка Джулі Андерсен п"ять років поспіль влаштовує виставки перероблених ляльок Барбі. До участі запрошує всіх охочих майстрів. Серед експонатів цьогорічного показу в американському місті Сан-Франціско — Барбі-Ісус, Марія, Барбі-скелет і Барбі-байкер.

— Якщо ви не отримали нагороди, то зверніться до мене, я обов"язково вручу її вам, — каже майстрам Андерсен. — Перемогли всі!

Цього року жінці вдалося зібрати близько сотні перероблених Барбі. Майстри із різних американських міст розмальовували лялькам обличчя, перешивали волосся, прикрашали пірсингом і тату. Більшість ляльок абсолютно не схожі на струнку білявку Барбі в рожевих туфлях.

— Це справжні витвори мистецтва, — вважає Андерсен. — Кожна лялька унікальна.

Експонати представлені в певних епізодах. Один, наприклад, демонструє сцену нападу на Барбі крокодилів. У набір, окрім роздертої на шматки ляльки, входять і самі крокодили із закривавленими пащами. Барбі-Ісус продається разом із хрестом, який тягне на спині. А Барбі-Марія тримає на руках тіло Кена-Христа. У набір входить закривавлене вбрання Ісуса.

Андерсен каже, що майстри самі до неї звертаються. Адже виставка допомагає заробити на перероблених ляльках чималі гроші. У середньому одна така Барбі коштує $200–300. Є й дорожчі — їх продають за $500–1000. Фотографії та опис усіх ляльок можна знайти на інтернет-сайті Джулі. Тут же їх можна замовити.

Ляльку Барбі почала виготовляти 1959 року американська компанія "Мател". Пізніше в Барбі (повне ім"я ляльки — Барбара Міллісент Робертс) з"явився друг Кен, сестра Стейсі, подружки й тваринки. Барбі часто продають у наборі з одягом, ляльковим будиночком, машиною. Найдешевша лялька коштує приблизно $15.

Зараз ви читаєте новину «Із ляльок Барбі роблять Ісуса та Марію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути