Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2014 06:10

Дітей долучають до музики з народження

Автор: ФОТО: REUTERS
 

Учасниця музичного гурту "Система" грає на арфі перед новонародженим Аданом Белло в пологовому будинку в Каракасі, Венесуела. У рамках проекту "Нові члени" музиканти виконують композиції немовлятам. Так долучають їх до музики з народження. Започаткував групу дитячих музичних гуртів "Система" 1975 року музикант і економіст Хосе Антоніо Абре. До неї належать 2,5 млн дітей переважно з бідних родин. Її діяльність фінансує держава.

У Венесуелі один із найвищих рівнів злочинності. Музиканти намагаються через класичну музику вплинути на дітей. Раніше долучали до участі дітей після 5 років. Зараз уроки вокалу проводять навіть для найменших. Також організовують безкоштовні концерти для новонароджених і вагітних.

– Дитина, яка бере до рук музичний інструмент, ніколи не візьме в руки зброї, – пояснює ідею проекту координатор Леонардо Мендез. Вигадав його, коли 3-річна донька не могла спати вночі. Її заспокоювали лише записи класичної музики.

Зараз ви читаєте новину «Дітей долучають до музики з народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути