Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 00:15

Чуркін помер напередодні 65-річчя

Автор: ФОТО З САЙТА www.realist.online
  Віталія Чуркіна поховають у Москві на Троє­куровському кладовищі
Віталія Чуркіна поховають у Москві на Троє­куровському кладовищі

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін помер 20 лютого в Нью-Йорку за день до 65-річчя.

У дипломата були проблеми з серцем, за інформацією американських ЗМІ. Російські журналісти стверджують, Чуркіна довели до інфаркту американські журналісти.

Чуркін заявляв, Росія не визнає легітим­ності української влади після Майдану. На засіданні Ради Безпеки ООН переплутав прізвища головнокомандувача УПА Шухевича й першого голови Верховної ради незалежної Білорусі Шушкевича. Мовляв, політичну кризу в Росії спричинила діяльність Шушкевича й Бандери.

Від імені Російської Федерації Чуркін блокував кілька резолюцій Ради Безпеки ООН. Москва застосувала вето на резолюцію про створення міжнародного трибуналу щодо розслідування збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" у Донецькій області. Заблокувала поправки Ради безпеки щодо останніх ракетних випробувань у КНДР. Також Чуркін виступив проти відправлення спостерігачів у східну частину сирійського Алеппо.

Цитати з виступів Чуркіна

"Бандера без розбору віддавав накази про знищення своїх супротивників. Причому за національною ознакою. Чого тільки варта одна його заява: "Вб'ю кожного поляка від 16 до 60 років"

"Шухевич так наставляв своїх прихильників: "Не залякувати, а винищувати. Не треба боятися, що люди проклянуть нас за жорстокість. Хай із 40 мільйонів українського населення залишиться половина. Нічого страшного в цьому немає"

"Набули регулярного характеру артилерійські й мінометні обстріли українськими силовиками російської території. Серед наших громадян є вбиті та поранені"

"У будівлі "комендатури Майдану" був штаб посольства США"

"Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на німецькому телебаченні журиться, що в роки Другої світової війни СРСР вторгнувся в Україну та Німеччину. Мабуть, він хотів, щоб Україна і зараз була під нацистською окупацією"

"Зрозуміло, що реалізація права на самовизначення у вигляді відділення від іншої держави — це неординарний спосіб. Стосовно Криму такий випадок виник у результаті правового вакууму, що з'явився як наслідок неконституційного насильницького державного перевороту, здійсненого в Києві націонал-­радикалами, і прямих погроз із боку останніх навести свій порядок на території всієї України"

"Київський режим, підбурюваний західними доброзичливцями, наполегливо штовхає країну до катастрофи. Росії боляче спостерігати за тим хаосом, що відбувається в Україні"

Зараз ви читаєте новину «Чуркін помер напередодні 65-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути