Ексклюзиви
вівторок, 23 грудня 2014 00:40

Чоловік назбирав дві тисячі пар кросівок

37-річний Джордан Геллер із Каліфорнії, США, продає рідкісні кросівки в інтернеті. Має освіту юриста. Колекціонує спортивні черевики компанії "Найк". Має 2 388 пар. Збирає взуття свого розміру всіх моделей. Колекцію занесли до Книги рекордів Гіннеса.

– Я не дуже слідкую за модою. Але хороші кросівки відчуваю на нюх. Це почалося з однієї пари, потім купив іншу, ще одну. З часом колекція поповнювалася, – розповідає Геллер.

Колекціонувати почав 1984-го. У той час займався баскетболом. Першою парою стала "Ейр Джордан 1ес". Їх вважають найкращою моделлю фірми.

– Коли був малим, хотів бути, як баскетболіст Майкл Джордан. Носити одяг такий, як у нього, – розповідає колекціонер 28-річний Метт Фебріс із Мельбурна. Має 450 пар кросівок. – У дорослому віці почав їх сприймати як ознаку часу. Вони несуть у собі спогади та навіюють ностальгію.

У 1990-х кросівки почали розробляти художники. Дім моди "Шанель" створив пару спортивного взуття вартістю $4 тис. Періодично "Найк" випускає обмежену кількість старих моделей по $150-175 (2300-2700 грн. – "ГПУ"). Їх швидко розкуповують колекціонери. Коли перепродують, ціна зростає в чотири рази.

Колекціонерів кросівок називають снікерхедами.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік назбирав дві тисячі пар кросівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути