пʼятниця, 09 грудня 2016 00:30

36 людей загинули в пожежі на вечірці

36 людей загинули під час пожежі на танцювальній вечірці в американському місті Окленд. Трагедія сталася в ніч на 3 грудня. У приміщенні були майже сто відвідувачів клубу. Кількох вважають зниклими безвісти. Кількість жертв може зрости, кажуть правоохоронці.

Вік більшості загиблих — від 20 до 30 років. Серед них є неповнолітні. Крім американців, загинули троє іноземців — із Фінляндії, Південної Кореї і Гватемали.

Причина пожежі поки що не встановлена. Підпал як основну версію не розглядають. Займання могло статися через несправний холодильник, кажуть слідчі.

Вечірка відбувалася на другому поверсі "Корабля-привида" — колишнього складу, переобладнаного під арт-студію. Там збиралися митці й музиканти. Приходила молодь із нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Споруда не була пристосована для перебування людей. Відвідувачі описували її як "потенційну вогняну пастку" з купою дерева і заплутаними електричними дротами. Вогнегасників і детекторів диму в приміщенні не було.

Пожежа тривала кілька годин. Полум'я швидко поширилося. Обвалився дах. Багато хто не міг знайти вихід через густий чорний дим, розповідають свідки. Люди померли від опіків або отруїлися чадним газом.

Це найбільша подібна трагедія в США з 2003 року. Тоді під час пожежі в нічному клубі у Вест-Уорвіку, штат Род-Айленд, загинули 96 людей.

Зараз ви читаєте новину «36 людей загинули в пожежі на вечірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути