Ексклюзиви
субота, 23 липня 2016 02:09

Влада Туреччини заарештувала майже 300 охоронців Ердогана

Влада Туреччини заарештувала майже 300 охоронців Ердогана
www.unian.net

У Туреччині заарештували 283 члена президентської гвардії Реджепа Таїпа Ердогана, підозрюваних у причетності до спроби державного перевороту.

Про це повідомляє "Русская служба BBC".

Гвардія, що складається з щонайменше 2500 військових, дислокована в президентському палаці в Анкарі.

Влада надала ордери на арешт 300 людей, поки встигли затримати тих, хто перебував у столиці.

Раніше віце-прем'єр Туреччини Нуреттін Джаніклі розповів, що арешти і звільнення близько 60 тисяч осіб після заколоту були лише "верхівкою айсберга", і пообіцяв, що арештів буде ще більше.

Серед звільнених і затриманих понад 9 тисяч поліцейських, 3 тисячі суддів і 6 тисяч військових, а також вчителі та декани університетів.

Напередодні Туреччина також вирішила тимчасово призупинити дію Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод у зв'язку з надзвичайним становищем в країні. При цьому президент Туреччини не виключає можливості введення смертної кари в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган заявив про небезпеку нового заколоту в Туреччині

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну. Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні. Раніше повідомляли про 265 жертв, з них 104 військові, решта - цивільні особи.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Зараз ви читаєте новину «Влада Туреччини заарештувала майже 300 охоронців Ердогана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути