Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2017 13:07

Трамп запропонував ввести війська США у Мексику - ЗМІ

Трамп запропонував ввести війська США у Мексику - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові із своїм мексиканським колегою Пеньяю Ньєто заявив, що він готовий направити американські війська до Мексики, щоб допомогти "зупинити поганих хлопців".

Про це йдеться у розшифровці уривку телефонної розмови глав держав, яка потрапила у розпорядження The Associated Press.

Втім видання наголошує, що Трамп допускає такий сценарій лише у тому випадку, якщо мексиканські війська не зможуть контролювати "поганих хлопців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці відреагували на будівництво стіни

"У вас там є багато поганців. Ви не достатньо робите для того, щоб зупинити їх. Я думаю, що ваші військові налякані, а наші — ні. Тож я міг би їх направити (в Мексику. - ред.), щоб вони потурбувались про ситуацію" - цитує слова Трампа видання.

У міністерстві іноземних справ Мексики наголосили, що жодних негативних заяв під час телефонної розмови не відбулося. У Білому домі відповідне повідомлення відмовились коментувати.

Не відомо, кого мав на увазі Трамп, говорячи про "поганих хлопців". Видання зазначає, що під час передвиборчих перегонів Трамп вживав такий вислів двічі: до наркобаронів та людей, які переправляють нелегалів.

Раніше президенти двох країн обговорили дефіцит торгового балансу США з Мексикою та нелегальні постачання зброї і наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Трамп запропонував ввести війська США у Мексику - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути