Ексклюзиви
субота, 30 вересня 2017 00:49

США посилили антиросійські санкції

США посилили антиросійські санкції
Посилені антиросійські санкції. Фото: 24 канал

Міністерство фінансів США в п'ятницю, 29 вересня, оголосило про посилення фінансових санкцій проти російських банків та енергетичних компаній через конфлікт Росії з Україною.

Американський мінфін скоротив термін погашення їхніх облігацій, якими дозволено торгувати американським особам та установам. Через це російським фінустановам, нафтовим і газовим компаніям було важче отримати довгострокове фінансування, повідомляє DW.COM.

Для російських банків та фінансових команій термін погашення випущених після 28 листопада цінних паперів буде складати лише 14 днів, тоді як зараз він становить 30. Для енергетичних компаній термін погашення скоротили з 90 до 60 днів. Також заборонено продавати нові цінні папери, випущені російськими компаніями.

Ці санкції впливають на такі великі російські банки, як "Сбербанк", "Внешэкономбанк", "Росэксимбанк" та "ВТБ Банк", а також на енергетичні гіганти, включаючи "Газпром", "Лукойл" та "Транснефть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США жорстко контролюватиме хід реформ в Україні – політолог

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп 2 серпня підписав закон про розширення санкцій проти Росії. Серед іншого запроваджені обмежувальні заходи проти російського енергетичного сектора, в тому числі в Європі.

Зараз ви читаєте новину «США посилили антиросійські санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути