понеділок, 09 грудня 2019 12:50

Росію на 4 роки усунули від Олімпіад і чемпіонатів світу

Росію на 4 роки усунули від Олімпіад і чемпіонатів світу
Рекомендація комітету щодо відповідності схвалили одноголосно. Фото: xsport.ua

Виконавчий комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на 4 роки заборонив Росії брати участь у чемпіонатах світу та подавати заявки на їх проведення.

Про це повідомляє прес-служба WADA.

Російські спортсмени зможуть виступати на змаганнях тільки під нейтральним прапором. До участі допускатимуть лише тих, хто не причетний до допінгових порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спортсмени можуть розбігтися в інші країни

Російське антидопінгове агентство позбавили статусу відповідності антидопінговому кодексу. А співробітникам і керівництву Олімпійського комітету Росії і Паралімпійського комітету Росії заборонили на 4 роки відвідувати міжнародні спортивні заходи.

РФ не буде представлена на Олімпійських іграх у японській столиці Токіо, які стартують 24 липня 2020 року. А також пропустить Зимові Олімпійські ігри, що пройдуть у 2022 році в Пекіні, Китай. Російська збірна з футболу пропустить Кубок світу в Катарі 2022 року.

Російські спортсмени і спортсменки регулярно зловживають допінгом.

15 листопада глава Російського антидопінгового агентства Юрій Ганус підтвердив, що в РФ були змінені результати тисяч допінг-тестів невизначеної кількості спортсменів. За його словами, дані про пробах на допінг "ховалися і замінювалися", щоби захистити репутацію і нинішню позицію колишніх видатних атлетів, які сьогодні займають різні посади в уряді РФ або є високопоставленими спортивними чиновниками.

Зараз ви читаєте новину «Росію на 4 роки усунули від Олімпіад і чемпіонатів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути