Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2017 09:06

На берег викинулися 416 китів
5

У Новій Зеландії на берег бухти Ґолден-Бей викинулися 416 китів. Сотні тварин загинули до того часу, коли волонтери прибули на місце, повідомляє природоохоронний департамент країни.

Це один з наймасовіших випадків самогубства цих ссавців, будь-коли зареєстрований у країні.

У відомстві передали, що близько 70% китів, які викинулися на берег, загинули. Працівники департаменту, волонтери і місцеві жителі намагаються врятувати тих, хто залишився - відправляючи їх у відкрите море під час припливу, однак шанси на успіх цієї спроби невеликі.

"Враховуючи кількість загиблих тварин, ми повинні усвідомити, що ситуація критична", - каже регіональний керівник департаменту охорони природи Ендрю Ламасон виданню ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережу вразило відео зустрічі дайвера з гігантською медузою

Порятунок тварин ускладнений і тим, що на мілині перебуває велика кількість туш загиблих китів, які заважають постраждалим тваринам поплисти у відкрите море.

Більшість тварин, які вижили, відправили в море. Місцеві й волонтери, щоб не дати китам знову викинутися на берег, утворили поблизу нього живий ланцюг.

У січні минулого року в індійському штаті Тамілнад на півдні країни понад сто короткоплавникових гринд вночі викинулися на пляж. Люди врятували 30 з них.

Однозначної відповіді на запитання, що змушує тварин викидатися на берег, у вчених немає. Найпопулярніша теорія, згідно з якою щось трапляється з одним або кількома китами, після чого ті видають сигнал лиха, а інші приходять до них на виручку. Якщо хворий дельфін або кит опинився на мілководді, за ним туди потрапляють і його родичі.

Зараз ви читаєте новину «На берег викинулися 416 китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути