Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2016 02:51

Лавров пояснив присутність ракетних комплексів у Калінінграді

Лавров пояснив присутність ракетних комплексів у Калінінграді

Перекидання ракетних комплексів "Іскандер-М" в Калінінградську область було викликане деструктивними діями НАТО. Про це глава МЗС Росії Сергій Лавров сказав в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

"У сформованих умовах Росія стоїть перед необхідністю адаптуватися до мінливої в результаті деструктивних дій НАТО обстановки на континенті, змушена вживати відповідний комплекс заходів в інтересах зміцнення обороноздатності і національної безпеки", — зазначив Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія встановить комплекси космічного контролю в окупованому Криму

Він зазначив, що подібні кроки Росія здійснює виключно на власній території, на відміну від США та деяких інших держав, які перекидають війська в сусідні з Росією країни і проводять провокаційні військові демонстрації біля російських кордонів.

Раніше агентство Reuters повідомило, що Росія відправила комплекси "Іскандер", здатні переміщати оснащені ядерні боєголовки, у Калінінград, місто, який розташований між Польщею і Литвою.

В американському Держдепартаменті висловлювили стурбованість у зв'язку з розміщенням під Калінінградом зенітно-ракетних комплексів С-400 і балістичних ракет "Іскандер", здатних нести ядерні боєголовки.

Зараз ви читаєте новину «Лавров пояснив присутність ракетних комплексів у Калінінграді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути