вівторок, 18 лютого 2020 17:03

Китай оприлюднив перше дослідження коронавірусу: що з'ясували

Китай оприлюднив перше дослідження коронавірусу: що з'ясували
Рівень смертності оцінили в 2,3%. Фото: REUTERS

Центр запобігання та профілактики захворювань Китаю представив найбільш масштабне на сьогодні дослідження нового коронавірусу Covid-2019.

Дослідники проаналізували 44 672 випадків зараження. Результати оприлюднили в бюлетені China CDC Weekly.

Смертність

Рівень смертності від Covid-2019 китайські фахівці оцінили в 2,3%. Смерть від вірусу найчастіше спостерігалася в людей похилого віку, тобто віком від 60 років (понад 80% випадків). При цьому смертність серед пацієнтів у групах віком до 40 років не перевищує й 2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба з коронавірусом: у Китаї будуть дезінфікувати гроші

Заразність

Найбільша ймовірність заразитися новим коронавірусом - у людей віком 40-69 років (на них загалом припадає понад 60% проаналізованих випадків). Ймовірність заразитися Covid-2019 майже однакова як серед чоловіків, так і серед жінок, утім смертність майже вдвічі вища серед чоловіків (63,8% проти 36,2%).

Крім того, 80,9% випадків зараження новим коронавірусом дослідники класифікували як "помірні", 13,8% - як "серйозні" і лише 4,7% - як "критичні".

Прогнози

Пік зараження й смертності припав на 21-31 січня 2020 року, після чого почав спадати. Утім ці дані не враховують зміни методики розрахунку після 13 лютого, коли влада Китаю повідомила про різке зростання випадків заражених Covid-2019.

Головний висновок дослідників полягає в тому, що "новий коронавірус є досить заразним". Вони також погоджуються з тим, що, найімовірніше, вірус передався від людини до тварини, а потім мутував і набув здатності передаватися й між людьми.

Водночас дослідники звертають увагу на важливі питання, пов'язані з епідемією нового коронавірусу, на які ще не знайшли відповідей. Це, зокрема, визначення тварини-носія, точного періоду зараження, шляхів передачі вірусу й дієвих методів лікування.

У Центрі громадського здоров'я України розповіли про нову тест-систему для діагностики китайського коронавірусу. На отримання результатів тесту потрібно приблизно 5-7 годин. Купити тест-систему для самостійного користування неможливо. Діагностику здійснюватимуть лише у випадках, які чітко підпадають під критерії Всесвітньої організації охорони здоров'я як підозрілі.

Зараз ви читаєте новину «Китай оприлюднив перше дослідження коронавірусу: що з'ясували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути