четвер, 06 січня 2022 17:55

Катастрофа МАУ: Іран відмовився від переговорів щодо компенсацій

Катастрофа МАУ: Іран відмовився від переговорів щодо компенсацій
Постраждалі країни готові притягнути Іран до відповідальності. Фото: 112

Іран відмовив Канаді, Швеції, Україні та Великій Британії у переговорах щодо компенсацій жертвам катастрофи літака МАУ біля Тегерана.

Країни, які входять до Міжнародної групи, планують піти іншими шляхами вирішення цього питання, йдеться у спільній заяві, оприлюдненій МЗС України.

"Міжнародна група запропонувала Ірану сісти за стіл переговорів 5 січня 2022 року, але той однозначно відмовився від переговорів з постраждалими країнами. Група зосередиться на подальших діях у відповідності до норм міжнародного права", - йдеться в заяві.

Постраждалі країни готові притягнути Іран до відповідальності за катастрофу МАУ, а також за бездіяльність щодо винуватців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадський суд присудив компенсації жертвам катастрофи літака МАУ

8 січня 2020-го у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який здійснював рейс Тегеран - Київ. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Ніхто не вижив. Відразу іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. А 11 січня офіційний Тегеран визнав, що літак МАУ збила ракета, а трагедія сталася "через людський чинник". Почалося розслідування, яке триває й досі.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МАУ: Іран відмовився від переговорів щодо компенсацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути