середа, 13 липня 2016 08:34

Іракська армія просувається до Мосула
1

Іракські збройні сили просуваються до околиць міста Мосул, підконтрольного бойовикам Ісламської держави, повідомляє "Reuters".

У вівторок ввечері армія відбила у ісламістів селище на річці Тигр, неподалік від найбільшого міста на півночі Іраку, і тим сами ізолювала місто для підготовки плацдарму наступу на позиції терористів.

"Сили 9-ї бронетанкової дивізії та контртерористична служба звільнили селище Аджала на північ від бази Каяра", - заявив міністр оборони Іраку Халід аль-Обейді.

Нові територіальні просування іракських сил складають сприятливі умови для довгоочікуваного наступу на Мосул - найбільше місто, підконтрольне Ісламській державі та його фактична столиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІДІЛ вводить в обіг власні золоті монети

Нагадаємо, 12 липня міністр оборони США Еш Картер прибув з неанонсованим візитом до Іраку та заявив, що ескадрильї ВПС США прийматимуть участь у звільненні міста Мосул від джихадистів, надаючи повітряну підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Іракська армія просувається до Мосула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути