вівторок, 10 червня 2008 15:19

Південні райони переводять на електроопалення

На проведення електроопалення в області виділили 11,5 млн грн із державного й обласного бюджетів. Торік його почали проводити в семи селах Піщанського, Мурованокуриловецького та Погребищанського районів. Цього року завершать роботи. Розпочнуть ще в чотирьох населених пунктах цих районів.

— Зимувати в теплих хатах пощастило лише 50 родинам. Доводиться чекати, поки сільські щитові поміняють на нові, — каже бухгалтер із Дзюньків Погребищанського району Оксана Мельничук, 43 роки. — Бо ті, що є, не витримають такого навантаження. Торік із хати на підключення до електроопалення, радіатори та котли платили по 6–7 тисяч гривень. Цього року сума вже до 10 тисяч дійде.

Південні райони переводять на опалення електрикою, бо газопровід від них далеко.

— Газ дешевший, але нам він не світить, — веде далі Мельничук. — На зиму, щоб не сильно прогрівати хату, треба купити 3–4 тонни вугілля по 900 гривень за тонну. Ще три машини дров по 600 гривень. Електроопалення вигідніше вдвічі.

За рахунок обласного бюджету на електроопалення переведуть школу-інтернат у селищі Сутиски Тиврівського району, акушерський корпус у місті Бершадь і школу в селі Довжок Ямпільського району.

Зараз ви читаєте новину «Південні райони переводять на електроопалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути