четвер, 24 липня 2008 18:16

Наталя Добринська збирається привезти медаль із Пекіна

На Олімпійські Ігри до Пекіна 27 липня поїдуть чотири спортсмени з Вінниччини: 26-річна Наталя Добринська,Михайло Книш, 24 роки, майстер зі спортивної ходьби 35-річний Андрій Ковенко, майстер синхронних стрибків у воду 17-річна Ганна Письменська.

яка виступатиме у змаганнях із багатоборства, бігун на 400 м

Майстер спорту міжнародного класу Наталя Добринська на попередній Олімпіаді в Афінах посіла восьме місце з багатоборства. Цьогоріч облдержадміністрація дала їй однокімнатну квартиру на шостому поверсі 9-поверхівки в селі Агрономічне під Вінницею. Та спортсменка постійно живе в Києві. Поїхала до столиці 2003 року. Почала тренуватися в Михайла Медведя. Нині займається із Дмитром Поляковим. Наталя винаймає однокімнатну квартиру в місті Бровари під Києвом. До Вінниці приїздить у вихідні — провідати батьків.

Наталю та її старшу сестру — майстра спорту зі стрибків у висоту — 28-річну Вікторію Добринську зустрічаємо на стадіоні вінницького Центрального парку. Наталя готується до Олімпіади, а Вікторія наприкінці липня їде на змагання до Нідерландів. У день розмови сестри стрибають у довжину та бігають із бар"єрами.

Наталя та Вікторія бачаться рідко. Вікторія живе на батьківщині чоловіка в Одесі, винаймають кімнату в комуналці.

— До Олімпіади почала готуватися одразу після Афін, — розповідає Наталя Добринська. — Основна підготовка була сконцентрована на вдосконаленні швидкості. Це змінило моє життя, бо весь час забирають заняття. У Пекіні розраховую увійти до трійки кращих. У багатоборстві змагання тривають два дні. Ти можеш виконати наступний вид краще, ніж попередній, у лідера здають нерви — і ти вже на коні. Для мене авторитетів не існує, важливо бути переможцем у душі.

Наталю кличе тренер Дмитро Поляков. Він супроводжує її в усіх поїздках. Спортсменка повертається на бігову доріжку.

— Коли разом із Наташею тренуюся, згадую дитинство, як батько нас привів до спортшколи олімпійського резерву, — каже Вікторія. — Теж хочу потрапити на Олімпіаду, але вже наступну.

Тренування закінчується. Наталя, не переодягаючись, прямує до своєї синьої "Шкоди Фабії". Дорогою прошу розповісти про життя поза спортом.

— У мене його майже немає, — відрізає вона. — Навіть на природі відпочиваю тоді, коли біжу в лісі крос. Атлетика мене захопила давно. Усе сталося само собою. Багато в чому допомогли батьки. Вони в мене теж спортивні. Мама каже: "Це я, доню, разом із тобою штовхала те ядро".

Мати сестер 52-річна Любов Аполлінаріївна — вінницька журналістка, чемпіонка області з боротьби на руках — армреслінгу. Батько 56-річний Володимир Степанович керує підрозділом вінницької райдержадміністрації, що займається інвалідним спортом.

Добринські живуть у трикімнатній квартирі в селі Якушенці під Вінницею. Тут, у 5-поверхівці, народилися й виросли Наталя та Вікторія. Із вікон їхнього помешкання видно ставок Вінницького рибгоспу. У дитинстві дівчата з батьком щоранку плавали там.

За прикладом матері Наталя пробувалася в журналістиці. Писала для столичних журналів.

— Журналістика, як і професіональний спорт, затягує. Вирішила, що мені достатньо атлетики, — каже спортсменка.

Олена Войтко почала займатися спортом у 43 роки

Після основної Олімпіади в Пекіні 6 вересня стартують Параолімпійські ігри — змагання інвалідів. Із обласного центру на них поїде майстер спорту з пауерліфтингу (жим штанги лежачи. — "ГПУ") 47-річна Олена Войтко та 39-річний дзюдоїст Микола Левицький. Жінка — карлик, а чоловік — інвалід із зору.
— Олена 15 липня вилетіла до Пекіна, — каже тренер із пауерліфтингу Леся Пакула. —
Войтко четвертий рік займається пауерліфтингом. До спорту її залучив син Дмитро. Вони разом тренуються в спорткомплексі "Колос". Торік на чемпіонаті світу в Греції жінка посіла третє місце.
Заслужений майстер спорту Микола Левицький втретє братиме участь в Іграх. Входив лише в першу десятку. Нині чоловік тричі на тиждень тренується на міському стадіоні "Локомотив".
— На початку серпня Микола вирушить до тренувальної бази в Кончі-Заспі, — каже Руслана Гаврилюк, начальник учбово-спортивного відділу обласного центру "Інваспорт". — Він сильний спортсмен і дозрів до звання олімпійського чемпіона.

Станіслав РУДЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Наталя Добринська збирається привезти медаль із Пекіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути